|
Post by Forumero on Oct 4, 2016 22:57:38 GMT 2
Svaka stvar na ovom svetu ima svoj rok trajanja i upotrebe, ali za mnoge od njih sa ove liste od 18 nisam znao koliki je i da uopšte postoji. Sa kućnom hemijom i stvarima za ličnu higijenu je sasvim jasno da ih nije moguće upotrebljavati kada im se izgube određena svojstva, ali mislim da većina ljudi ove ostale stvari koje se manje habaju menja tek kada se vidno istroše ili oštete, kao npr. papuče, četke za kosu, produžne kablove itd.
|
|
|
Post by Una on Oct 4, 2016 23:42:18 GMT 2
Nisam ni ja znala za pojedine rokove upotrebe. Rok trajanja mojih papuča je - dok se ne raspadnu. Mislim da je sa redovnim pranjem i održavanjem taj rok sasvim opravdan. Isto tako koristim i produžni kabal - dokle god normalno radi. A što se tiče ostalih stvari koje su direktno vezane za ličnu higijenu, poput četke za kosu, ili četkice za zube, menjam ih i češće od navedenog roka upotrebe.
|
|
|
Post by Forumero on Oct 5, 2016 1:47:14 GMT 2
Malo su oni ovde i preterali u pojedinim stvarima. Ako pogledaš sve osim higijenskih sredstava, to bi se odnosilo isključivo na neku robu slabijeg kvaliteta. Nisu svi jastuci od istog materijala, kao ni papuče. Kada bi se sve ovo menjalo kako je ovde navedeno, trebalo bi otvoriti nove otpade i fabrike za reciklažu. Ne znam kako bi neko veliko domaćinstvo finansijski izdržalo da pojedine stvari menja u navedenim rokovima. U zemlji poput naše je nešto tako (sa trenutnim životnim standardom) neizvodivo.
|
|
|
Post by Una on Oct 5, 2016 23:24:38 GMT 2
Da li znate zašto na fotografijama za lična dokumenta morate biti ozbiljni? Moram da priznam da su za mene te fotografije noćna mora. Nisam jedina, jer se većina slaže da na njima ne izgleda lepo. Nije možda lepo, ali je korisno. Naša "ozbiljnost" upisana je u biometrijski čip koji se nalazi u pasošu, ili ličnoj karti. Pomoću tih biometrijskih informacija naše lice je prepoznatljivo na svim skenerima u svetu. KO NE ZNA... Zašto moramo da budemo ozbiljni na fotki u pasošu (alo.rs)
|
|
|
Post by Forumero on Oct 5, 2016 23:36:28 GMT 2
Neke stvari nisu napisali kako treba: Nema sunčanih naočara i osmeha od "uva do uva".. Menjajući biometrijsku ličnu kartu, primetio sam da mi nos i uši nezadrživo rastu.. To je ona mala razlika koju ljudi često primete u svom izgledu na novijim fotografijama, ali mnogi ne znaju u čemu je stvar.. (da nos i uši rastu celog života).
|
|
|
Post by Una on Oct 5, 2016 23:53:36 GMT 2
Neke stvari nisu napisali kako treba: Nema sunčanih naočara i osmeha od "uva do uva".. Menjajući biometrijsku ličnu kartu, primetio sam da mi nos i uši nezadrživo rastu.. To je ona mala razlika koju ljudi često primete u svom izgledu na novijim fotografijama, ali mnogi ne znaju u čemu je stvar.. Ne samo da me većina prijatelja (i rođaka) ne prepoznaje na tim fotografijama, već ni sama sebe ne prepoznajem. Obično me par puta opomenu, prilikom fotografisanja, da nisam ozbiljna, a jesam. Zato "složim" neku facu koja uopšte nije prirodna. Iz tog razloga me je teško prepoznati, ali ako čovek greši, mašina ne greši. Ona kaže i to da postoje 3 osobe koje liče na mene. Koliko osoba liči na vas možete i vi saznati iz svoje lične karte: Ovo je broj na ličnoj karti koji govori koliko ljudi u Srbiji liči na vas! (telegraf.rs)
|
|
|
Post by Forumero on Oct 6, 2016 0:05:22 GMT 2
Neke stvari nisu napisali kako treba: Nema sunčanih naočara i osmeha od "uva do uva".. Menjajući biometrijsku ličnu kartu, primetio sam da mi nos i uši nezadrživo rastu.. To je ona mala razlika koju ljudi često primete u svom izgledu na novijim fotografijama, ali mnogi ne znaju u čemu je stvar.. Ne samo da me većina prijatelja (i rođaka) ne prepoznaje na tim fotografijama, već ni sama sebe ne prepoznajem. Obično me par puta opomenu, prilikom fotografisanja, da nisam ozbiljna, a jesam. Zato "složim" neku facu koja uopšte nije prirodna. Iz tog razloga me je teško prepoznati, ali ako čovek greši, mašina ne greši. Ona kaže i to da postoje 3 osobe koje liče na mene. Koliko osoba liči na vas možete i vi saznati iz svoje lične karte: Ovo je broj na ličnoj karti koji govori koliko ljudi u Srbiji liči na vas! (telegraf.rs)E svaka ti čast što si ovo pronašla. Nisam se uopšte interesovao za značenje tih brojeva na novim dokumentima, čak sam tek nedavno saznao šta znače svi brojevi iz JMBG, što dolaze posle datuma i godine rođenja. Da ovo ne bude previše privatan podatak, reći ću samo da ih ima isto koliko i na ovom "specimenu" sa linka.. U toku dana ću pogledati i na staroj, poništenoj koliki je pre 5 godina bio taj broj..
|
|
|
Post by Una on Oct 6, 2016 0:14:39 GMT 2
Dobro si me setio da i ja to pogledam. Ili sa godinama postajem jedinstvenija, ili je četvoro ljudi u međuvremenu umrlo. Radije bih da verujem da je ovo prvo u pitanju.
|
|
|
Post by Forumero on Oct 6, 2016 0:32:10 GMT 2
|
|
|
Post by Una on Oct 6, 2016 0:56:34 GMT 2
Iskrena da budem, nisam ni ja nikada čula da ovako nešto postoji. Čitam i ne verujem koje sve muke ima ova žena. Nemoguće je u tim uslovima voditi kvalitetan život i zato se ovoj ženi divim. Uvek pomislim kako postoje ljudi koji imaju sve, a opet nisu zadovoljni. Zbog toga često samu sebe ukorim kada sam nečim nezadovoljna, jer postoje ljudi koji nemaju ni to (čime sam ja nezadovoljna).
|
|