|
Post by Forumero on Oct 6, 2016 14:25:45 GMT 2
Iskrena da budem, nisam ni ja nikada čula da ovako nešto postoji. Čitam i ne verujem koje sve muke ima ova žena. Nemoguće je u tim uslovima voditi kvalitetan život i zato se ovoj ženi divim. Uvek pomislim kako postoje ljudi koji imaju sve, a opet nisu zadovoljni. Zbog toga često samu sebe ukorim kada sam nečim nezadovoljna, jer postoje ljudi koji nemaju ni to (čime sam ja nezadovoljna). Kad smo veće kod vode, pomenimo i formulu kojom se izračunava njen potreban dnevni unos: Telesna masa (kg) x 0.3 dlŠto znači da npr. osoba od 50 kilograma mora dnevno da unese 1.5 litar vode. Ova formula je okvirna, jer ne uzima u obzir ostale određene faktore koji bi mogli da utiču na konačan rezultat, kao što su npr. pol, temperatura, način života itd.
|
|
|
Post by Una on Oct 8, 2016 20:22:39 GMT 2
|
|
|
Post by Forumero on Oct 12, 2016 20:31:06 GMT 2
Razlog je sasvim opravdan, ali kada se govori o ranijoj šteti koju je načinio neki uragan ili se vrši neko poređenje, onda se obavezno pomene i njegovo staro ime.
Mislim da je stanovništvu država koje su neprestano izložene uraganima potpuno svejedno kako se oni zovu, jer su krajnje posledice takvih oluja nepredvidive. Tako da ova preimenovanja na neki način ipak više koriste meteorolozima da bi se bolje skoncentrisali na buduće praćenje ovakvih elementarnih nepogoda.
|
|
|
Post by Una on Oct 17, 2016 0:55:25 GMT 2
Da li ste se zapitali, kada ste se vratili sa putovanja, da li je u kući, dok niste bili tu, sve funkcionisalo kako treba?. Verovatno ste isključili mnoge električne aparate i zatvorili vodu i gas pre polaska. Ostao vam je uključen samo hladnjak (zamrzivač). A da li je on radio normalno sve vreme? Možda se zbog nestanka struje, tokom više sati, hrana u njemu otopila, pa posle ponovo zamrzla. Takva hrana nije više za upotrebu. Kako da saznate da li je do toga došlo? Postoji jedan trik: Evo zašto bi trebalo da ostavite novčić u zamrzivač, UVEK pre nego što napustite kuću. (kurir.rs)
|
|
|
Post by Forumero on Oct 17, 2016 12:49:30 GMT 2
Ovo je odličan savet, ali mislim da uopšte ne treba rizikovati da se nešto tako dogodi. Bolje rešenje je da se određene stvari iz zamrzivača daju na privremeno čuvanje prijateljima, rodbini ili komšijama. Trovanje bilo kakvom hranom je jako opasno i može da ima ozbiljne posledice. Vidiš da su današnji proizvodi niskog kvaliteta, pogotovo meso i njegove prerađevine. Međutim, znate li da kovani novac baš i nije neki ljubitelj leda?? > KOVANICE SU "ZIMOGROŽLJIVE" (rts.rs)
|
|
|
Post by Una on Oct 22, 2016 22:51:23 GMT 2
Još malo o novcu. Da li znate kako da prepoznate falsifikovane novčanice? Iz NB Srbije upozoravaju da je u prvih deset meseci ove godine otkriveno 10 odsto više falsifikovanih novčanica, nego u istom periodu prošle godine. Najviše se falsifikuje novčanica od 2000 dinara. Falsifikat se može prepoznati na osnovu vizuelnog izgleda. Na šta treba obratiti pažnju, ako posumnjate da vam neko daje lažnu novčanicu? OPREZ! Ovo su najviše falsifikovane novčanice, evo kako da ih najlakše PREPOZNATE (blic.rs)
|
|
|
Post by Una on Oct 26, 2016 1:23:44 GMT 2
Ako niste znali, makedonska pesma "Zajdi, zajdi" zvanična je muzička tema u onlajn video igri "Batlfild 1" (Battlefield), prenosi portal Plus info (plusinfo.mk). Eto prilike svim igračima da, pored igrice, uživaju i u ovoj prekrasnoj pesmi. Pesma Zajdi, zajdi u video igrici Batlfild 1 (beta.rs)
|
|
|
Post by Una on Dec 30, 2016 22:51:39 GMT 2
|
|
|
Post by Forumero on Jan 4, 2017 22:07:24 GMT 2
"Kinder jaja" se na našem tržištu nisu mogla kupiti sve do 1989-1990. godine, kada je počela ona čuvena liberalizacija uvoza (za vreme Markovića). Mislim da je to jedna od uvoznih roba koja je tada najbolje prodavana bez obzira na nerealno visoku cenu. Pre toga su ih donosili gastarbajteri iz zapadnoevropskih zemalja dolazeći na odmor ili neko ko je tamo išao u goste ili šoping. Ako nisi doneo bar jedno "Kinder jaje" kao da nisi bio nigde.
|
|
|
Post by Una on Jan 4, 2017 23:39:31 GMT 2
"Kinder jaja" se na našem tržištu nisu mogla kupiti sve do 1989-1990. godine, kada je počela ona čuvena liberalizacija uvoza (za vreme Markovića). Mislim da je to jedna od uvoznih roba koja je tada najbolje prodavana bez obzira na nerealno visoku cenu. Pre toga su ih donosili gastarbajteri iz zapadnoevropskih zemalja dolazeći na odmor ili neko ko je tamo išao u goste ili šoping. Ako nisi doneo bar jedno "Kinder jaje" kao da nisi bio nigde. Trenutno se "Kinder jaje" prodaje, u većim supermarketima, po ceni od 87,99 dinara do 104,99 dinara, odnosno od 0,712 evra do 0,85 evra (za 20g čokolade sa igračkom), što zaista nije pristupačna cena. A ono što je najinteresantnije je da ovaj proizvod ne prodaje čokolada, već igračka i nisu deca jedina koja ga kupuju, već i odrasli. U svetu postoji veliki broj klubova kolekcionara koji skupljaju Kinder igračke. I kod nas je 2005. g. u Beogradu osnovan Klub Kolekcionara Kinder Igracaka sa sledećim aktivnostima:
|
|