|
Post by Una on Aug 2, 2016 17:16:48 GMT 2
|
|
Cele
New Member
Have a nice day
|
Post by Cele on Aug 2, 2016 20:47:48 GMT 2
Cela ta situacija nije normalna, niti menjanje pola, a pogotovo da radja muškarac. Mnogi psihološki problemi postoje kod tih ljudi, a danas im još i pomažu da ne shvate da imaju problem, ubedjuju ih da je sve to ok. Verovatno i sami "naučnici" spadaju u taj soj.
|
|
Cele
New Member
Have a nice day
|
Post by Cele on Aug 2, 2016 20:53:24 GMT 2
|
|
|
Post by Una on Aug 2, 2016 21:20:44 GMT 2
Napisah već nešto u "Zanimljivostima" gde sam isto postirala link o "muškom rađanju".
Jedna stvar mi nikada neće biti jasna - ako već želi biti majka, što ne rodi dete kao žensko, već ga rađa kao muškarac? Prihvatam to da neke osobe ne žele biti to što jesu i menjaju pol. Ako već odluče da postanu nešto drugo, neka i prihvate sve ono što ih čeka kao to "drugo". Ja u ovome ne vidim ništa "predivno".
Da se razumemo: pravi muškarci ne rađaju decu! Cele, u pravu si da situacija nije normalna, ali ako rešenje svih "patnji" koje ima transrodna osoba leži u promeni pola - to mogu da prihvatim. Ali, samo ako su u pitanju "patnje", a ne kapric. Ako je već promena pola omogućena, svako ima pravo da to iskoristi ako želi.
|
|
|
Post by Forumero on Aug 3, 2016 17:57:32 GMT 2
Da se odmah na početku malo našalim - ako bi ovo isto pitanje iz ankete postavili starijim ljudima u današnjoj Srbiji koja ima lošu demografsku sliku tj. negativan prirodni priraštaj stanovništva, mnogi od njih bi vam odgovorili: "Pošto već današnje devojke uopšte nisu zainteresovane za rađanje i brak, nek' rađa i muško.." Ali šalu na stranu. Moj odgovor na gore postavljeno pitanje glasi NE. Pogotovo ako žena mora da prvo postane muškarac da bi se ostvarila kao majka. Slučaju koji nam je poslužio kao primer se na neki način može progledati kroz prste, ali to nikako ne menja moj negativan stav o tome, a evo i zašto. Kada sam u prvom trenutku ugledao fotografije na linku iz uvodnog posta ankete ( "Muškarci danas rađaju decu..") ostao sam malo zatečen, jer sam mislio da je nešto tako nemoguće. Međutim nakon čitanja teksta i informacije kako se u stvari radi o transrodnoj osobi, stvari su mi bile daleko jasnije. Tomas Bitl je nekada potpuno bio žena ali je pri "promeni pola" odlučio da zadrži sve ženske reproduktivne organe zato što mu je supruga još u mladosti ostala bez materice (što ih je u startu onemogućavalo da imaju potomstvo), pa je "on" odlučio da preuzme ulogu majke. Uklonio je samo grudi i primao određenu hormonsku terapiju da poprimi fizički izgled muškarca, a u osnovi je još uvek (priznao on to sebi ili ne) - žena. Više o Tomasu i njegovoj porodici pročitajte u sledećem članku na sajtu britanskog Dejlimejla iz 2011. godine: > WORLD'S FIRST PREGNANT MAN (dailymail.co.uk)Samo da znate, Tomas se pre dve godine razveo od prve žene (koja se pominje ovom članku), a prošle ponovo uplovio u bračne vode.
|
|
Cele
New Member
Have a nice day
|
Post by Cele on Aug 3, 2016 18:31:35 GMT 2
Jedna stvar mi nikada neće biti jasna - ako već želi biti majka, što ne rodi dete kao žensko, već ga rađa kao muškarac? Prihvatam to da neke osobe ne žele biti to što jesu i menjaju pol. Ako već odluče da postanu nešto drugo, neka i prihvate sve ono što ih čeka kao to "drugo". I homosexualizam je psihološki problem. Ali, svi ti problemi se ne rešavaju time da im se prizna za normalno nešto što to nije.Psihološki problemi su mnogo dublja stvar i njihovo rešenje nije u spoljašnjim postupcima, menjanje pola ili sex sa istim polom. Najverovatnije su problemi još u njihovim roditeljima ili i stariji, a krajnji čin samo je došao do vrhunca. Ali, eto sada i postoje deca od takvih roditelja. Ko može i da pomisli da će i ta deca biti normalna? A verovatno će se sve takve stvari umnożavati. Na kraju će možda biti u većini, kako je krenulo.
|
|
|
Post by Una on Aug 3, 2016 21:56:43 GMT 2
Jedna stvar mi nikada neće biti jasna - ako već želi biti majka, što ne rodi dete kao žensko, već ga rađa kao muškarac? Prihvatam to da neke osobe ne žele biti to što jesu i menjaju pol. Ako već odluče da postanu nešto drugo, neka i prihvate sve ono što ih čeka kao to "drugo". I homosexualizam je psihološki problem. Ali, svi ti problemi se ne rešavaju time da im se prizna za normalno nešto što to nije.Psihološki problemi su mnogo dublja stvar i njihovo rešenje nije u spoljašnjim postupcima, menjanje pola ili sex sa istim polom. Najverovatnije su problemi još u njihovim roditeljima ili i stariji, a krajnji čin samo je došao do vrhunca. Ali, eto sada i postoje deca od takvih roditelja. Ko može i da pomisli da će i ta deca biti normalna? A verovatno će se sve takve stvari umnożavati. Na kraju će možda biti u većini, kako je krenulo. Da pojasnim - nikada nisam homoseksualizam smatrala normalnim, a ni promenu pola, ali mogu to da prihvatim u smislu toga da svako ima pravo da određuje svoj život kako želi. Kada na ulici sretneš homoseksualca ti ne možeš znati da je on to što jeste, i ne možeš ga odbaciti zbog njegove seksualne orijentacije. Po meni je to lično pitanje, a on je živo biće kao i svi mi. Seti se koliko je poznatih ljudi bilo homosek. opredeljeno, a mi smo ih cenili (i cenimo ih) zbog njihovih životnih dela. Da muškarac rađa je za mene nemoguće i slažem se sa Forumerom da je takav muškarac samo zamaskirana žena. Takođe, žao mi je deteta koje će reći da ga je "rodio tata" i biti ismejano. Svi znamo kako se prave deca, bilo veštačkim, ili prirodnim putem i šta je za to potrebno. Dokle god su ovo pojedinačni slučajevi nema razloga za strah i brigu. "Igra" sa hormonima nije bezazlena i nauka u ovom slučaju preteruje. Naravno da će savetovati svojim transr. klijentima da pri promeni pola zadrže svoje reprod. organe jer to njima ide u prilog - sve u svrhu ispitivanja. Ne zaboravimo da je čovek svaku bitku sa prirodom izgubio. I ovo mu se jednoga dana može osvetiti. Nije prirodno, ni normalno, da muškarac rađa.
|
|
|
Post by Una on Aug 6, 2016 2:08:59 GMT 2
Zamislite da sretnete neverovatnog čoveka sa kojim želite da provedete čitav svoj život. Zar vam prva želja ne bi bila da se ostvarite kao majka? To je nešto sasvim prirodno i normalno u svakoj vezi. Međutim, ima izuzetaka: Pronašla sam savršenog muškarca, ali mi ne pada na pamet da mu rađam decu (24sata.rs)Ejmir je potpuno u pravu. Živi svoj život i sama sebi određuje pravila. Njena odluka je samo njena i ne bi trebala nikoga da se tiče. Ja se samo pitam šta bi se desilo kada bi sve žene razmišljale kao ona? Ili, šta bi se desilo da je njena majka razmišljala na isti način. Smisao života nije da samo uzimaš, već i da daješ. Tako se održava ravnoteža. Ovako, stvarno se može desiti da, jednoga dana, muškarci počnu da rađaju decu, ali oni pravi. Za sada je to nemoguće, ali ko zna šta nas sve u budućnosti čeka.
|
|
|
Post by Forumero on Aug 17, 2016 15:37:10 GMT 2
|
|
|
Post by Una on Aug 18, 2016 0:51:19 GMT 2
Zamišljam, ali nikako da zamislim sebe da sam "on". Ja to nikako ne bih mogla, što ne znači da osuđujem one koji to rade. Samo, svedoci smo da se promena pola ne radi više samo iz potrebe, već i iz kaprica, ili ko zna već kog razloga. Ovakvi tekstovi mnoge ohrabruju na taj čin, pa ni ne čudi što sve više ljudi menja pol. Koliko su oni ozbiljni u tome govori činjenica da većina njih zadržava reproduktivne organe, pa tako imamo muškarca sa matericom koji može i da rodi. Ako već neko želi da bude muško (ili žensko), neka bude to u pravom smislu te reči. Ako na to nije spreman bolje mu je da bude ono što u stvari i jeste rođenjem. Promena pola bi trebala da bude lična stvar i nema potrebe da to neko objavljuje na sva zvona, jer tu odmah postoji sumnja u ispravnost postupka. Ovo dvoje mladih ljudi su sasvim obični ljudi koji se verovatno nikada ne bi pojavili u novinama da nisu promenili pol. Njihova priča je sasvim obična, ali sa malo neobičnom pozadinom koja ne bi trebala biti primer drugima. Imaju sreće što žive u savremenom dobu koji ima izuzetno visok nivo tolerancije, a i mogućnosti.
|
|