|
Post by Una on Aug 7, 2016 2:19:12 GMT 2
Muškarci danas rađaju decu - i to je predivno! (24sata.rs)Jedna stvar mi nikada neće biti jasna - ako već želi biti majka, što ne rodi dete kao žensko, već ga rađa kao muškarac? Prihvatam to da neke osobe ne žele biti to što jesu i menjaju pol. Ako već odluče da postanu nešto drugo, neka i prihvate sve ono što ih čeka kao to "drugo". Ja u ovome ne vidim ništa "predivno". Da se razumemo: pravi muškarci ne rađaju decu! Naravno da pravi muškarci ne rađaju decu i nadam se da nikada neće. Evo jedne zanimljivosti iz SAD. Šta mislite kako izgleda kada pokojniku žena i ljubavnica objave čitulje pa se one sasvim slučajno nađu jedne pored druge u novinama? > ČITULJU MU JEDNU PORED DRUGE OBJAVILE I ŽENA I LJUBAVNICA (blic.rs)Za pokojnika je to nebitna stvar jer ih nije video, a ostali koji su videli gledaće na njih kao blam i procenjivaće koja se od njih više potrudila i koliko je rivalstvo među njima. To su verovatno dotične i očekivale, jer inače ne bi čitulje objavile u lokalnim novinama.
|
|
|
Post by Forumero on Aug 9, 2016 14:10:33 GMT 2
|
|
|
Post by Una on Aug 12, 2016 23:32:10 GMT 2
Za mene jeste dirljiva. Sentimentalna sam osoba i ja bih u ovom čoveku zaista videla svog oca, znajući da u njemu kuca očevo srce. Ko bi imao više prava da me odvede do oltara, nego on? A svako ko je danas išao do oltara, imao je i tu pogodnost da zamisli želju i nada se da će mu se ostvariti, jer upravo je danas Perseidi u najjačoj fazi: Kiša meteora iznad Srbije, evo odakle ćete moći da vidite! (kurir.rs)
|
|
|
Post by Una on Aug 15, 2016 23:31:11 GMT 2
|
|
|
Post by Forumero on Aug 16, 2016 11:50:57 GMT 2
Ima tu jedna vrlo bitna stvar koja nije navedena u tekstu. A to je da su stanovnici Grin Benka izloženi jakom elektromagnetnom zračenju samog radio teleskopa. Radi upoređivanja i ilustracije sa sličnim uređajima u svetu i naseljenosti u njihovoj blizini, dobro će nam poslužiti vest sa početka ove godine koja dolazi iz Kine. Tamo bi do septembra ove godine trebalo da bude iseljeno oko 10.000 stanovnika koji trenutno žive u prečniku od 5 kilometara od mesta gde se nalazi novoizgrađeni otvoreni sferični radioteleskop za osmatranje svemira - FAST. Pojedini izvori tvrde da je to zbog štetnog zračenja, a neki da se izbegne ometanje rada radio teleskopa. Nesumnjivo je da se radi o oba razloga, tako da ostavljam dva linka koja govore različito vezano za taj "detalj". > KINA PLANIRA RASELITI 10000 LJUDI (avaz.ba)> KINA ZBOG TELESKOPA ISELJAVA 10000 LJUDI (balkans.aljazeera.net)
|
|
|
Post by Una on Aug 16, 2016 17:12:45 GMT 2
Ima tu jedna vrlo bitna stvar koja nije navedena u tekstu. A to je da su stanovnici Grin Benka izloženi jakom elektromagnetnom zračenju samog radio teleskopa. Radi upoređivanja i ilustracije sa sličnim uređajima u svetu i naseljenosti u njihovoj blizini, dobro će nam poslužiti vest sa početka ove godine koja dolazi iz Kine. Tamo bi do septembra ove godine trebalo da bude iseljeno oko 10.000 stanovnika koji trenutno žive u prečniku od 5 kilometara od mesta gde se nalazi novoizgrađeni otvoreni sferični radioteleskop za osmatranje svemira - FAST. Pojedini izvori tvrde da je to zbog štetnog zračenja, a neki da se izbegne ometanje rada radio teleskopa. Nesumnjivo je da se radi o oba razloga, tako da ostavljam dva linka koja govore različito vezano za taj "detalj". > KINA PLANIRA RASELITI 10000 LJUDI (avaz.ba)> KINA ZBOG TELESKOPA ISELJAVA 10000 LJUDI (balkans.aljazeera.net)Pa verovatno su oba izvora u pravu, samo svaki govori o onome što mu je prioritet. Sigurno je da jedni drugima smetaju - ljudi teleskopu, a on njima. Po mom mišljenju zdravlje ljudi je najvažnije i zaista ih treba iseliti odande. Sa druge strane se pitam da li je zaista bilo potrebe da se teleskop gradi baš u blizini tog naseljenog mesta. Iseljavanje ovih ljudi je dodatni trošak, a koliko sam razumela nadoknada je nedovoljna. Ne bih bila u koži ovih ljudi nikako. Napuštanje svog doma, iz bilo kog razloga, uvek sa sobom nosi izvesne posledice. Većina ljudi nije spremna to da prihvati.
|
|
|
Post by Forumero on Aug 16, 2016 17:25:08 GMT 2
Čim oni kažu (na tvom linku) da se taj radio teleskop ne koristi samo za potragu života u svemiru, onda su neke stvari jasnije. Verovatno je to slučaj i sa ovim kineskim, koji je nekoliko puta većeg prečnika.
Ko zna šta se sve sa njima "osluškuje" i koliko oni koriste državama koje ih imaju na svom teritoriju, tako da su razni faktori određivali idealnu lokaciju za njihovo postavljanje.
|
|
|
Post by Una on Aug 16, 2016 17:54:14 GMT 2
Čim oni kažu (na tvom linku) da se taj radio teleskop ne koristi samo za potragu života u svemiru, onda su neke stvari jasnije. Verovatno je to slučaj i sa ovim kineskim, koji je nekoliko puta većeg prečnika. Ko zna šta se sve sa njima "osluškuje" i koliko oni koriste državama koje ih imaju na svom teritoriju, tako da su razni faktori određivali idealnu lokaciju za njihovo postavljanje. A zar ne misliš da bi u izučavanju svemira svet trebao biti ujedinjen? Šta će nam dva teleskopa za istu stvar? Logičnije je da Zemlja ima jedan (pa i veći od postojećih) i da su naučnici ujedinjeni u istom projektu. Ali, pošto se ne radi samo o izučavanju svemira, kao što je rečeno, ne čudi postojanje dva teleskopa iste namene. Ko zna koliko će još sličnih niknuti širom sveta.
|
|
|
Post by Forumero on Aug 17, 2016 12:16:56 GMT 2
|
|
|
Post by Una on Aug 17, 2016 17:16:02 GMT 2
Znači, radi se o crnoj haljini koja kada se potopi u Mrtvo more izgleda belo i snežno poput venčanice. Eto šta može da proizvede more u kojem nema života. Meni haljina ne izgleda jezivo, jer sama bela boja koja simboliše nevinost i čistotu, ne može biti takva. Ideja ove umetnice je sjajna i ja čak verujem da bi haljina, kada se sasuši, lepo izgledala na nekoj devojci (iako bi verovatno bila "kruta").
|
|