|
Post by Una on Oct 6, 2016 1:33:11 GMT 2
|
|
|
Post by Forumero on Oct 6, 2016 1:41:58 GMT 2
Bilo bi dobro kada bi takve stvari postale masovan trend.
|
|
|
Post by Una on Oct 6, 2016 16:29:40 GMT 2
Kako živeti bez čula mirisa? Anosmija je odsustvo sposobnosti osećanja mirisa, odnosno gubitak njuha. Ona može biti privremena ili trajna. Setite se da vam se prilikom prehlade (ili gripe) zapuši nos, pa niste u stanju da osetite mirise. Grozan osećaj zar ne? A kako bi se osećali da imate urođenu (i trajnu) anosmiju? Postoje ljudi koji žive život bez mirisa: Dragana vam deluje potpuno normalno - dok ne čujete bez kog čula živi (24sata.rs)
|
|
|
Post by Forumero on Oct 6, 2016 19:24:31 GMT 2
Jedan moj poznanik je pre desetak godina imao udes u kojem je nakon povrede glave ostao ne samo bez čula mirisa, već i čula okusa. Tada je imao oko 25 godina.
|
|
|
Post by Una on Oct 6, 2016 21:57:51 GMT 2
Jedan moj poznanik je pre desetak godina imao udes u kojem je nakon povrede glave ostao ne samo bez čula mirisa, već i čula okusa. Tada je imao oko 25 godina. Strašno. Ti osećaji su veoma bitni za normalan život svake osobe. Devojka koju smo gore pominjali uopšte nema predstavu šta su to mirisi, jer ih nikada nije osetila i ne zna kakvi oni mogu biti. Tvoj poznanik, je na žalost, ostao bez ovih osećaja i to kao vrlo mlad čovek. On zna šta je izgubio i njegova je situacija daleko teža. Uvek me ovakve stvari rastuže, jer zamislim sebe u toj situaciji. Mi u većini ovih osećaja uživamo, a manji broj njih su nam odbojni (smrad, pokvarena hrana itd.) Mislim da treba puno hrabrosti da bi se živelo sa ovim nedostatkom.
|
|
|
Post by Forumero on Oct 6, 2016 22:21:08 GMT 2
On je to izgubio iz obesti. Kod ove devojke je dobro što bar oseti ukus hrane, mada je i to bez čula mirisa nepotpuno. Svi ostali neugodni mirisi nisu ništa spram npr. mirisa paljevine, ili sličnih stvari koji bi svakodnevno mogli da je ugroze, i o kojima posebno mora da vodi računa. Stvarno nezgodno.
|
|
|
Post by Una on Oct 7, 2016 1:05:20 GMT 2
|
|
|
Post by Forumero on Oct 7, 2016 20:34:17 GMT 2
A tradicionalnom čečenskom venčanju prisustvuju samo roditelji mladoženje koji je u potpunosti odsutan sa te ceremonije..plus što se sa mladom može videti tek kada se sve završi..
|
|
|
Post by Una on Oct 8, 2016 1:06:31 GMT 2
A tradicionalnom čečenskom venčanju prisustvuju samo roditelji mladoženje koji je u potpunosti odsutan sa te ceremonije..plus što se sa mladom može videti tek kada se sve završi.. Šta da kažem, sem da sam srećna što ne živim u Čečeniji. Venčanje je nešto što mlada pamti čitav život. Verujem da ga ni jedna mlada u Čečeniji, čak i da hoće, ne može zaboraviti. A sa druge strane sveta Ameriku nešto drugo mori. Neko i dalje odaje američke tajne, a nije Snouden
|
|
|
Post by Forumero on Oct 13, 2016 12:10:45 GMT 2
Poreski dugovi "Zastave oružja", "Krušika", PPT "Namenske" iz Trstenika, "Slobode" iz Čačka i "Milana Blagojevića" iz Lučana su konvertovani u kapital države, tako da je svaki građanin Srbije sada zaduženiji za još po 2.160 dinara. > DRŽAVA OPROSTILA 15 MILIJARDI DINARA POREZA (blic.rs)Zar ovo nije stimulisanje svih onih koji redovno ne plaćaju svoje obaveze?? Ispada da država nema druge mehanizme za naplatu..
|
|