|
Post by Una on Sept 27, 2016 23:31:25 GMT 2
|
|
|
Post by Forumero on Sept 29, 2016 12:10:27 GMT 2
Pitanje bi u stvari trebalo da glasi ovako: "Da li je ovo legitimna ili nelegitimna diskriminacija??". A evo i zašto. Kada je 2011. godine u Francuskoj stupio na snagu zakon o zabrani nošenja burke i nikaba na javnim mestima, bilo je različitih mišljenja o tome. Stvar je stigla i do Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu koji je ocenio da je ta zabrana legitimna i da nije u suprotnosti sa Evropskom konvencijom o zaštiti ljudskih prava.* Takva odluka suda u Strazburu je sasvim dovoljan argument Švajcarcima da bez ikakvog razmišljanja ovu zabranu do kraja sprovedu u delo, iako je sasvim jasno da se sa određenog stanovišta radi o jednom od osnovnih oblika diskriminacije. Srbija je takođe potpisnik te konvencije. * "Strazbur, zabrana burki legitimna" (rts.rs, 01.06.2014.)
|
|
|
Post by Una on Oct 1, 2016 23:49:39 GMT 2
Na Menhetnu se pojavio spomenik stradalim putnicima trajekta koji je pre više od 50 godina na dno odvukla ogromna hobotnica. Za njegovu izradu bilo je potrebno šest meseci. Spomenik je načinjen od bronze i ništa ne bi bilo čudno da se ovaj spomenik ne premešta svakih dva dana i da ne svedoči o nesreći koja se u stvari nije ni dogodila. Spomenik žrtvama nepostojeće pomorske nesreće (beta.rs)
|
|
|
Post by Forumero on Oct 2, 2016 0:06:11 GMT 2
Na Menhetnu se pojavio spomenik stradalim putnicima trajekta koji je pre više od 50 godina na dno odvukla ogromna hobotnica. Za njegovu izradu bilo je potrebno šest meseci. Spomenik je načinjen od bronze i ništa ne bi bilo čudno da se ovaj spomenik ne premešta svakih dva dana i da ne svedoči o nesreći koja se u stvari nije ni dogodila. Spomenik žrtvama nepostojeće pomorske nesreće (beta.rs)Ovo me je odmah podsetilo na (po meni najbolji) češki dokumerni film koji je emitovan pre više od 10 godina na jednom od nemačkih satelitskih tv kanala. Radi se o filmu "Češki san" u kojem su dvojica prijatelja rešila da izmisle otvaranje nepostojećeg supermarketa gde će prvi dan biti neverovatni popusti za sve kupce. I uradili su i tv reklame, letke i sve što treba da bi ljudi poverovali. Paralelno su na jednoj poljani napravili lažni supermarket, tj. običnu scenografiju samo jednog dela marketa. I ljudi su poverovali i taj dan došli u velikom broju i potpuno se razočarali..ako niste to gledali, obavezno negde pronađite i pogledajte.. Više o filmu: en.m.wikipedia.org/wiki/Czech_Dream
|
|
|
Post by Una on Oct 3, 2016 0:29:16 GMT 2
Da li biste se vozili taksijem bez vozača? U Singapuru su prvi samovozeći taksiji na svetu počeli da voze mušterije. Za sada postoje samo 6 ovakvih taksija i voze na površini ograničenoj na 6km. Do kraja godine očekuje se još ovakvih vozila, a sva će biti deo studije koja će pokazati kako autonomna vozila mogu znatno da smanje broj automobila na putevima. BUDUĆNOST JE STIGLA Ovaj taksi nema vozača (alo.rs)
|
|
|
Post by Forumero on Oct 3, 2016 1:26:01 GMT 2
Da li biste se vozili taksijem bez vozača? U Singapuru su prvi samovozeći taksiji na svetu počeli da voze mušterije. Za sada postoje samo 6 ovakvih taksija i voze na površini ograničenoj na 6km. Do kraja godine očekuje se još ovakvih vozila, a sva će biti deo studije koja će pokazati kako autonomna vozila mogu znatno da smanje broj automobila na putevima. BUDUĆNOST JE STIGLA Ovaj taksi nema vozača (alo.rs)Mislim da taksisti neće baš blagonaklono gledati na postepeno dobijanje nove konkurencije u vidu ovakvog taksija, jer nisu bili spremni da prihvate ni pojavu kolega iz Ubera. Ako ovaj projekat bude uspešan i pokaže se bezbednim, mislim da će klasični taksista postati zanimanje prošlosti, pogotovo u velikim gradskim sredinama u kojima su učestale prevare mušterija.
|
|
|
Post by Una on Oct 5, 2016 0:40:54 GMT 2
Povodom 10 godina Vikiliksa, Džulijan Asanž je najavio objavljivanje novih dokumenata o predsedničkim izborima u SAD i internet pretraživaču Gugl i drugim temama u naredna dva i po meseca. Iako je naglasio da Vikiliks neće nauditi predsedničkim izborima u SAD, mnogi su sumnjičavi u vezi toga jer se dokumenti objavljuju neposredno pred same izbore. Asanž: Objava dokumenata o američkim izborima pre 8. novembra (politika.rs)
|
|
|
Post by Forumero on Oct 5, 2016 1:30:01 GMT 2
Tim izborima niko i ne može da naudi, jer su im oba kandidata loša i nedostojna predsedničke funkcije u toj zemlji.
|
|
|
Post by Una on Oct 5, 2016 1:44:17 GMT 2
Tim izborima niko i ne može da naudi, jer su im oba kandidata loša i nedostojna predsedničke funkcije u toj zemlji. Slažem se sa tobom, a nešto slično je rekao i Asanž: SAD žudi za promenama, ali, na žalost, krenuli su u pogrešnom smeru. Ne znam kako će se glasanje završiti, ali mislim da je Tramp bliži pobedi. Moguće je da se narod tamo zasitio ozbiljnih ljudi.
|
|
|
Post by Forumero on Oct 5, 2016 14:18:57 GMT 2
Tim izborima niko i ne može da naudi, jer su im oba kandidata loša i nedostojna predsedničke funkcije u toj zemlji. Slažem se sa tobom, a nešto slično je rekao i Asanž: SAD žudi za promenama, ali, na žalost, krenuli su u pogrešnom smeru. Ne znam kako će se glasanje završiti, ali mislim da je Tramp bliži pobedi. Moguće je da se narod tamo zasitio ozbiljnih ljudi. A možda su se ozbiljni ljudi zasitili politike.. Košarkaški klub "Polet" iz Opova je u sezoni 1995/96 godine u svojim redovima imao jednog aktuelnog predsednika republike.
|
|