|
Post by Forumero on Apr 17, 2016 22:20:31 GMT 2
Juče sam putem pošte dobio poziv za glasanje na predstojećim izborima a nepunih pola sata nakon toga na vrata su mi zazvonili aktivisti jedne stranke (muškarac i žena). Predstavili su se, a ja sam im "ladno" zatvorio vrata, dakle, bez ikakve komunikacije. Da li sam pogrešio??
|
|
|
Post by Una on Apr 17, 2016 22:24:49 GMT 2
Juče sam putem pošte dobio poziv za glasanje na predstojećim izborima, a nepunih pola sata nakon toga, na vrata su mi zazvonili aktivisti jedne stranke (muškarac i žena). Predstavili su se, a ja sam im "ladno" zatvorio vrata, dakle, bez ikakve komunikacije. Da li sam pogrešio?? Nisam još dobila poziv. Nisi pogrešio, ja sam spustila slušalicu kada su me nazvali da pitaju za koga ću glasati. Ako je već glasanje tajno, što bih se ja bilo kome izjašnjavala?
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Apr 17, 2016 22:26:02 GMT 2
Ma smaraju vec danima...narocito telefonom.. prvo sam ih pitala zar glasanje nije tajno, pa su se oni pravdali kako je to samo anketa. E, onda sam promenila taktiku i svima kazem kako cu za njih da glasam.
|
|
|
Post by Forumero on Apr 17, 2016 22:38:15 GMT 2
Ma smaraju vec danima...narocito telefonom.. prvo sam ih pitala zar glasanje nije tajno, pa su se oni pravdali kako je to samo anketa. E, onda sam promenila taktiku i svima kazem kako cu za njih da glasam. To je pametna taktika. Razumeo bih da to rade sa novopečenim biračima (tek punoletnim osobama koje do sada nisu imale priliku da izađu na birališta). Ali u ovim godinama života nemam više tolerancije za takve gluposti.
|
|
|
Post by Una on Apr 17, 2016 22:53:05 GMT 2
Ma smaraju vec danima...narocito telefonom.. prvo sam ih pitala zar glasanje nije tajno, pa su se oni pravdali kako je to samo anketa. E, onda sam promenila taktiku i svima kazem kako cu za njih da glasam. To je pametna taktika. Razumeo bih da to rade sa novopečenim biračima (tek punoletnim osobama koje do sada nisu imale priliku da izađu na birališta). Ali u ovim godinama života nemam više tolerancije za takve glupost. Slažem se da je pametna taktika, ali ja ne želim da taktiziram. Glasanje je tajno i niko nema pravo da me pita da se javno izjasnim. Ovu vrstu uznemiravanja trebalo bi zakonom zabraniti. Zna se način promovisanja stranke. Glasam za onu koja je spremna da ispuni sva svoja obećanja. Samo još da procenim, ima li takve.
|
|
|
Post by Forumero on Apr 17, 2016 23:08:03 GMT 2
To je pametna taktika. Razumeo bih da to rade sa novopečenim biračima (tek punoletnim osobama koje do sada nisu imale priliku da izađu na birališta). Ali u ovim godinama života nemam više tolerancije za takve glupost. Slažem se da je pametna taktika, ali ja ne želim da taktiziram. Glasanje je tajno i niko nema pravo da me pita da se javno izjasnim. Ovu vrstu uznemiravanja trebalo bi zakonom zabraniti. Zna se način promovisanja stranke. Glasam za onu koja je spremna da ispuni sva svoja obećanja. Samo još da procenim, ima li takve. Porazno je kada čovek shvati da je sve to jedna vrsta biznisa koja za sobom ne povlači nikakvu odgovornost za rečeno i obećano a neispunjeno.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Apr 17, 2016 23:08:08 GMT 2
Ako su oni mogli....iako je glasanje tajno... da budu tako navalentni i bezobrazno da pitaju za koga cu glasati... ja sam bila malo bezobrazna pa sam ih lagala sve od reda...
|
|
|
Post by Forumero on Apr 17, 2016 23:12:08 GMT 2
Ako su oni mogli....iako je glasanje tajno... da budu tako navalentni i bezobrazno da pitaju za koga cu glasati... ja sam bila malo bezobrazna pa sam ih lagala sve od reda... A pazi šta je zanimljivo. Šta će njima (ko god da zove) te informacije 7 ili nekoliko dana više pred same izbore?? To je bahato ponašanje, jer ih svi mi podjednako na ovaj ili onaj način finansiramo iz svog džepa..
|
|
|
Post by Una on Apr 17, 2016 23:23:16 GMT 2
Ako su oni mogli....iako je glasanje tajno... da budu tako navalentni i bezobrazno da pitaju za koga cu glasati... ja sam bila malo bezobrazna pa sam ih lagala sve od reda... A pazi šta je zanimljivo. Šta će njima (ko god da zove) te informacije 7 ili nekoliko dana više pred same izbore?? To je bahato ponašanje, jer ih svi mi podjednako na ovaj ili onaj način finansiramo iz svog džepa.. Pa da na mitingu "pojačaju" posluženje ako treba. Jedan moj komšija je bio na nekoliko različitih mitinga različitih stranaka.Šta mislite koji mu je utisak bio najupečatljiviji? Jedna stranka delila je pljeskavice u lepinji, umesto standardnog sendviča. A dobio je i dve koka - kole. ...Da ne pričam o "poklončićima" koji su bili bolji nego oni koje su druge stranke delile.
|
|
|
Post by Forumero on Apr 17, 2016 23:32:38 GMT 2
A pazi šta je zanimljivo. Šta će njima (ko god da zove) te informacije 7 ili nekoliko dana više pred same izbore?? To je bahato ponašanje, jer ih svi mi podjednako na ovaj ili onaj način finansiramo iz svog džepa.. Pa da na mitingu "pojačaju" posluženje ako treba. Jedan moj komšija je bio na nekoliko različitih mitinga različitih stranaka.Šta mislite koji mu je utisak bio najupečatljiviji? Jedna stranka delila je pljeskavice u lepinji, umesto standardnog sendviča. A dobio je i dve koka - kole. ...Da ne pričam o "poklončićima" koji su bili bolji nego oni koje su druge stranke delile. Zanimljivo. Eto, možda sam i pogrešio kada sam im zatvorio vrata pred nosom. Verovatno su i ovi aktivisti koje pomenuh imali neki "poklon" za mene i moje komšije. Ljudi koji misle da su dobili od raznih političkih stranaka nešto za dž. ne shvataju da su to oni lično i platili iz svog džepa.. Bolje reći da je to kao neki "poklon" iz samodoprinosa, ne znam kako bih ga drugačije nazvao.
|
|