Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Apr 17, 2016 23:36:52 GMT 2
....jadan im je taj nacin privlacenja ljudi na mitinge...a i mala "plata" ljudima koji su dosli da slusaju njihova lazna obecanja.
|
|
|
Post by Forumero on Apr 18, 2016 11:16:07 GMT 2
....jadan im je taj nacin privlacenja ljudi na mitinge...a i mala "plata" ljudima koji su dosli da slusaju njihova lazna obecanja. Ko je pametan otići će na prezentacije svih stranaka bez razlike i uzeće sve što oni na tim svojim promotivnim mitinzima nude. I jelo i piće i majice i sve ostalo. Davno su prošla vremena kada je bio problem pojaviti se na skupu određene stranke. Ako pogledaš da i oni sami drastično menjaju svoja politička opredelenja, nas obične građane ništa ne sprečava da im trenutno uzmemo sve što možemo pre nego što odlučimo kome ćemo dati svoj glas.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Apr 18, 2016 11:55:30 GMT 2
Dobila sam samo nekoliko olovaka i nekoliko upaljaca...sva je sreca pa ih za to, nisam morala slusati.
|
|
|
Post by Forumero on Apr 18, 2016 21:59:43 GMT 2
Dobila sam samo nekoliko olovaka i nekoliko upaljaca...sva je sreca pa ih za to, nisam morala slusati. Hahah. I ja isto tako. S tim što poznajem čoveka koji je svojevremeno dobio nekoliko stotina olovaka od jedne političke stranke čiji je tada bio član, upravo da ih deli potencijalnim glasačima - međutim podelio je samo desetak, a ostalo zadržao za sebe. Prosto mi nikada nije bilo jasno da li je on stvarno toliko voleo svoju političku stranku kada se odlučio na takav potez. Zanimljivo je da i same stranke za takve stvari često biraju ljude koji im ozbiljno mogu narušiti ugled. Kada smo već načeli ovu temu oko izbora, pogledajte listu najvećih političkih obmana u poslednjih deset godina i podsetite se "bisera" naših političara poput "besplatnih akcija" pa sve do obećanja da "neće biti partijskog zapošljavanja", a o "ubrzanom članstvu u EU" da i ne pričam: Lista najvećih POLITIČKIH OBMANA u poslednjih deset godina (Izvor: "Blic" onlajn)
|
|
|
Post by Una on Apr 18, 2016 22:20:31 GMT 2
Dobila sam samo nekoliko olovaka i nekoliko upaljaca...sva je sreca pa ih za to, nisam morala slusati. Hahah. I ja isto tako. S tim što poznajem čoveka koji je svojevremeno dobio nekoliko stotina olovaka od jedne političke stranke čiji je tada bio član, upravo da ih deli potencijalnim glasačima - međutim podelio je samo desetak, a ostalo zadržao za sebe. Prosto mi nikada nije bilo jasno da li je on stvarno toliko voleo svoju političku stranku kada se odlučio na takav potez. Zanimljivo je da i same stranke za takve stvari često biraju ljude koji im ozbiljno mogu narušiti ugled. Kada smo već načeli ovu temu oko izbora, pogledajte listu najvećih političkih obmana u poslednjih deset godina i podsetite se "bisera" naših političara poput "besplatnih akcija" pa sve do obećanja da "neće biti partijskog zapošljavanja", a o "ubrzanom članstvu u EU" da i ne pričam: Lista najvećih POLITIČKIH OBMANA u poslednjih deset godina (Izvor: "Blic" onlajn)Što se teksta tiče mogu reći da su se skoro sva obećanja ostvarila, ali u sasvim suprotnom smislu. Hleb je više od 10 puta skuplji od obećanog, ako nisi član stranke ne možeš se zaposliti, "odliv mozgova" je veći nego ikada, stanovi skuplji, korupcija je ušla u sve institucije, a na "privatizacijama" se bogate pojedinci.
|
|
|
Post by Forumero on Apr 19, 2016 22:20:48 GMT 2
Hahah. I ja isto tako. S tim što poznajem čoveka koji je svojevremeno dobio nekoliko stotina olovaka od jedne političke stranke čiji je tada bio član, upravo da ih deli potencijalnim glasačima - međutim podelio je samo desetak, a ostalo zadržao za sebe. Prosto mi nikada nije bilo jasno da li je on stvarno toliko voleo svoju političku stranku kada se odlučio na takav potez. Zanimljivo je da i same stranke za takve stvari često biraju ljude koji im ozbiljno mogu narušiti ugled. Kada smo već načeli ovu temu oko izbora, pogledajte listu najvećih političkih obmana u poslednjih deset godina i podsetite se "bisera" naših političara poput "besplatnih akcija" pa sve do obećanja da "neće biti partijskog zapošljavanja", a o "ubrzanom članstvu u EU" da i ne pričam: Lista najvećih POLITIČKIH OBMANA u poslednjih deset godina (Izvor: "Blic" onlajn)Što se teksta tiče mogu reći da su se skoro sva obećanja ostvarila, ali u sasvim suprotnom smislu. Hleb je više od 10 puta skuplji od obećanog, ako nisi član stranke ne možeš se zaposliti, "odliv mozgova" je veći nego ikada, stanovi skuplji, korupcija je ušla u sve institucije, a na "privatizacijama" se bogate pojedinci. Ne samo što neko ne može da se zaposli ako nije član vladajuće stranke-koalicije, već ne može da na adekvatan način kao građanin zaštiti sebe i svoju imovinu iako mu je to određenim zakonima garantovano. I to nije ništa novo u Srbiji. Sve dosadašnje vlasti od kojih su očekivane "promene" (od 2000-te pa do sada) su po tom pitanju bile iste. Ne pomišljajte da zovete bilo kakvu nadležnu inspekciju ako vam neka osoba bliska lokalnoj vlasti čini bilo kakvu štetu, pa makar to bio i samo najobičniji simpatizer koji to može da iskoristi. Oni će vam verovatno izaći u susret, biti ljubazni, pokazivati interes za vaš slučaj, ali čim pomenete ko je ona "druga strana" koja vam pravi problem, sve pada u vodu. Čak ni uvođenje komunalne policije i prenošenje određenih nadležnosti na nju nije to rešilo na pravi način.
|
|
|
Post by Una on Apr 19, 2016 23:47:56 GMT 2
Apropo ovoga - mi 25 godina unazad pokušavamo da sačuvamo deo svoje imovine koja bi nam omogućila prihode, ali ne uspevamo. Kada smo odlučili da "okrenemo list" i pokrenemo tužbu, naišli smo na novi problem: kako naći advokata koji će prihvatiti slučaj. Savetovali su nas da pronađemo nekog advokata iz opozicije, jer će samo on pristati da tuži "vlast".Na žalost, takvih je bilo vrlo malo i svi su bili "zatrpani" raznim slučajevima, pa smo na kraju odustali.
A predizborna "groznica" je izgleda u završnoj (kulminirajućoj) fazi. Ne mogu da nabrojim koliko je "kamena temeljca" postavljeno poslednjih dana, koliko je ljudi uhapšeno zbog kriminala i korupcije i koliko je potpisano "Ugovora" koji obećavaju nova radna mesta. Sve u službi izbora. Pored toga, danas su me zvali na mob.tel. (a taj broj zna vrlo mali broj rodbine i prijatelja) iz vladajuće stranke da me pitaju da li ću izaći na glasanje i da li ću glasati za njih. Moj odgovor se sastojao u tome da ću, kao i uvek, obaviti svoju građansku dužnost.
|
|
|
Post by Forumero on Apr 21, 2016 13:31:26 GMT 2
Novinari su otkrili formulu koju naši političari koriste za taj predizborni "kamen temeljac". TRI LOPATE ZA TRI DANA Izbori + kampanja = kamen temeljacA kako to izgleda i ko se sve ovih dana dohvatio lopate pogledajte ovde: > LinkBilo je i nekih stvari koje vredi pomenuti poput jučerašnjeg uvođenja besplatnog interneta u 5 novobeogradskih parkova, i to u bloku 62, skejt parku kod Ušća, parku kod hotela Jugoslavija, i na savskom šetalištu u bloku 44, obezbeđeno od strane Internacionalne policijske asocijacije.. ..od danas je Beograd "bogatiji" za čak 7 novih kamiona za "Gradsku čistoću", stanovnici Futoga za novu zgradu Kulturnog centra itd. Bilo bi baš lepo kada bi predizborna kampanja trajala čitave godine. Svi gradovi i opštine u Srbiji bi se preporodili, narod "besplatno" provodio na stranačkim skupovima... Sve u svemu - lepe predstave domaćih putujućih stranačkih cirkusa koji lepeći svoje promotivne plakate u velikom broju slučajeva potpuno ignorišu čl. 108. Zakona o oglašavanju koji kaže:
|
|
|
Post by Una on Apr 21, 2016 23:06:40 GMT 2
Jutros sam, iz glavne ulice, "bacila" pogled ka parku. Sinoć je u sali parka jedna stranka imala miting i tim povodom je na svakom drvetu (do sale) bio zalepljen plakat stranke. I ne samo na drvetu, već i elek.stubu, transformatoru, oglasnoj tabli, autobuskom stajalištu, pošti i svim institucijama koje se nalaze u blizini. Večeras to izgleda sasvim drugačije. Neko je sve plakate pocepao, ali tako da su neki njeni delovi ostali na mestu gde je ona zalepljena, a ostatak je bačen dole. Vetar ih polako raznosi po čitavom parku. A ispred sale još uvek stoje bačene prazne plastične čaše, upotrebljeni salveti i opušci od cigareta. Jeli i pili, a nisu pospremili za sobom - to je slika i prilika našeg mentaliteta.
|
|