|
Post by Forumero on Sept 10, 2016 1:18:36 GMT 2
Mene ovo uopšte ne iznenađuje. Ništa bolja situacija nije bila ni pre 20 godina. Kada sam putovala ovom linijom taj voz nije bio međunarodni, ali je isto bio prljav. Budući da je železnički saobraćaj bio i ostao najjeftiniji, većina putnika je iz najsiromašnijih slojeva.Ali, bez obzira ko čini putnike i kako se oni ponašaju u toku vožnje, voz nakon svake izvezene linije mora biti očišćen i opran. A svaki putnik kome je vožnja zbog prljavštine bila neprijatna, ima pravo da traži povraćaj novca za kupljenu kartu (kao neku vrstau odštete). I ja pamtim slično stanje od ranije. Ovi iz železnice su u pravu - ta firma za čišćenje uopšte nije radila svoj posao kako treba. To se vidi na onim fotografijama koje prikazuju stanje ispod sedišta. Ali čudi me da uopšte nisu kontrolisali njihov rad. Vidiš da oni kažu da se deo novca od kupljene karte (30 posto) vraća samo u slučaju kašnjenja voza preko 2 sata, a da na osnovu (ne)čistoće do sada nikome nisu vratili novac. Možemo samo da zamislimo reakcije stranih turista koji su eventualno njime putovali . Ne verujem da se to uopšte do dan danas promenilo.
|
|
|
Post by Una on Sept 11, 2016 22:43:59 GMT 2
"Cunami" je stigao i u Srbiju, ali u srpskom "cunamiju" nisu stradali nedužni. Nastavak policijske akcije "Cunami", 68 uhapšenih (tanjug,rs)
I ja verujem i nadam se da se Srbija može odupreti svim porocima, ali samo u slučaju ako se zakoni primenjuju isto za sve građane. Ne želim da mislim da je ovo samo predstava za sve nas i da su sitni kriminalci žrtvovani, dok velikim kriminalcima ni "cunami" ništa ne može.
|
|
|
Post by Forumero on Sept 13, 2016 22:33:35 GMT 2
"Cunami" je stigao i u Srbiju, ali u srpskom "cunamiju" nisu stradali nedužni. Nastavak policijske akcije "Cunami", 68 uhapšenih (tanjug,rs)
I ja verujem i nadam se da se Srbija može odupreti svim porocima, ali samo u slučaju ako se zakoni primenjuju isto za sve građane. Ne želim da mislim da je ovo samo predstava za sve nas i da su sitni kriminalci žrtvovani, dok velikim kriminalcima ni "cunami" ništa ne može. Šta je jedan "cunami" za sve one koje eventualno nije ni takla "Sablja", "Pištolj", "Morava", "Pevac", "Balkanski ratnik", "Mreža", "Kraba" itd. Danas je bio i "CIKLON" ..u poslednje vreme sve neki meteorološki pojmovi u nazivima akcija srpske policije..
|
|
|
Post by Una on Sept 13, 2016 22:59:36 GMT 2
I ja verujem i nadam se da se Srbija može odupreti svim porocima, ali samo u slučaju ako se zakoni primenjuju isto za sve građane. Ne želim da mislim da je ovo samo predstava za sve nas i da su sitni kriminalci žrtvovani, dok velikim kriminalcima ni "cunami" ništa ne može. Šta je jedan "cunami" za sve one koje eventualno nije ni takla "Sablja", "Pištolj", "Morava", "Pevac", "Balkanski ratnik", "Mreža", "Kraba" itd. Danas je bio i "CIKLON" ..u poslednje vreme sve neki meteorološki pojmovi.. Čitajući ove nazive ne mogu a da se ne upitam ko ih smišlja i na osnovu čega? Postoje li neki kriterijumi pri odabiru naziva bilo koje akcije, ili su to nazivi koji su nekome prvo "pali" na pamet? Pod pretpostavkom da, ipak, naziv na neki način oslikava svaku akciju, od ove bi trebalo da bude neke vajde, jer posle "ciklona" uvek dolazi lepo vreme.
|
|
|
Post by Forumero on Sept 13, 2016 23:06:32 GMT 2
Šta je jedan "cunami" za sve one koje eventualno nije ni takla "Sablja", "Pištolj", "Morava", "Pevac", "Balkanski ratnik", "Mreža", "Kraba" itd. Danas je bio i "CIKLON" ..u poslednje vreme sve neki meteorološki pojmovi.. Čitajući ove nazive ne mogu a da se ne upitam ko ih smišlja i na osnovu čega? Postoje li neki kriterijumi pri odabiru naziva bilo koje akcije, ili su to nazivi koji su nekome prvo "pali" na pamet? Pod pretpostavkom da, ipak, naziv na neki način oslikava svaku akciju, od ove bi trebalo da bude neke vajde, jer posle "ciklona" uvek dolazi lepo vreme. Verovala ili ne - za sve to je (bar u našoj zemlji) "kriv" Arčibald Rajs. Ima jedan stariji novinski članak upravo o toj temi: > NEOBIČNA IMENA POLICIJSKIH AKCIJA (novosti.rs)
|
|
|
Post by Una on Sept 17, 2016 0:29:22 GMT 2
|
|
|
Post by Forumero on Sept 18, 2016 18:07:40 GMT 2
Policijski službenici koji su vezano za ovaj slučaj UHAPŠENI nešto ranije, (njih devetorica) zajedno sa ovom grupom su oštetili budžet Srbije za oko 1,7 miliona dinara i nagodili se priznanjem krivice sa tužilaštvom u zamenu za blaže kazne. Ostali su još samo njihovi klijenti (vlasnici automobila koji su registrovani bez uplaćenih propisanih iznosa za registraciju)..dakle i tu još nije kraj..
|
|
|
Post by Una on Sept 20, 2016 23:33:53 GMT 2
|
|
|
Post by Forumero on Sept 21, 2016 15:04:31 GMT 2
Poslovanje u "sivoj zoni" donosi ovakve probleme. Navedena turistička agencija je očigledno naišla na nesporazum u svom poslovnom lancu, tj. sa prevoznikom koji verovatno takođe radi bez valjanih dozvola. Iako je ovo fantomska firma, to ne znači da u prethodnom periodu nije ispunjavala većinu obaveza prema svojim klijentima, jer ne verujem da bi ljudi otišli u turističku agenciju bez neke preporuke.
|
|
|
Post by Una on Oct 7, 2016 22:21:48 GMT 2
Često u novinama čitamo kako je polovina stanovništva u Srbiji slabo pismena ili potpuno nepismena. Na listi pismenosti, Srbija 49. od 61 države.Šta činimo da se ovo stanje popravi? Osim što kukamo - skoro ništa. Pisali smo već da nam je stanje u prosveti očajno. Besplatno (privilegovano) osnovno i srednje obrazovanje imaju samo Romi, dok deca po selima na jugu Srbije nemaju školu u koju bi išla - jer se našoj državi obrazovanje izgleda ne isplati. Jovana stasala za prvi razred - nema školu (novosti.rs)
|
|