|
Post by Una on Jul 22, 2016 23:52:04 GMT 2
|
|
|
Post by Forumero on Jul 23, 2016 0:23:52 GMT 2
|
|
|
Post by Una on Jul 23, 2016 22:39:36 GMT 2
Kao što pušač "brani" cigarete pravdajući se sa 1000 drugih razloga koji "ubijaju", ili kao što neoprezni internet korisnik "deli" svoje privatne podatke na netu smatrajući da nema šta i od koga da se krije, tako i igrači ove igre opravdanje za svoju zavisnost nalaze samo u njenim "svetlim stranama". "Zašto vam se smejem dok me sa žaljenjem gledate po Beogradu" (24sata.rs)Nemam ništa protiv ove igrice i njenih igrača dokle god ničija bezbednost na ulici nije ugrožena.
|
|
|
Post by Una on Jul 24, 2016 17:06:44 GMT 2
|
|
|
Post by Forumero on Aug 2, 2016 15:43:41 GMT 2
|
|
|
Post by Forumero on Aug 30, 2016 22:18:27 GMT 2
Verovatno ste čuli da se u Crnoj Gori u okolini Budve nalazi manastir Podmaine. Njegov nastojitelj je Jeromonah Rafailo (Boljević). On se već nekoliko puta u svojim propovedima osvrnuo na pojedine negativne stvari u društvu. Prvo je rekao da je HEROIN LOŠ I NIKAKAV, zatim je nekoliko meseci kasnije "opleo" po rijalitiju PAROVI, a u najnovijoj propovedi POKEMONE nazvao "demonima koji plaše narod".
|
|
|
Post by Una on Aug 31, 2016 1:21:49 GMT 2
Verovatno ste čuli da se u Crnoj Gori u okolini Budve nalazi manastir Podmaine. Njegov nastojitelj je Jeromonah Rafailo (Boljević). On se već nekoliko puta u svojim propovedima osvrnuo na pojedine negativne stvari u društvu. Prvo je rekao da je HEROIN LOŠ I NIKAKAV, zatim je nekoliko meseci kasnije "opleo" po rijalitiju PAROVI, a u najnovijoj propovedi POKEMONE nazvao "demonima koji plaše narod". Samo još da otac Rafailo u svojim "čistim i iskrenim" propovedima spomene i sve grehe vladika i popova koji se voze u skupim automobilima i bludniče. Teško da će iko više ikada od njih postati svetac. A da li ste znali da je "Pokemon Go" igrica bila inspiracija za jednu novu i mnogo edukativniju igru. Prednost nove igre je i ta što nije opasna po život jer se igra ispred računara: NOVA IGRA U BELGIJI Umesto Pokemona jure knjige (blic.rs)
|
|
|
Post by Una on Sept 7, 2016 21:51:14 GMT 2
|
|
|
Post by Forumero on Sept 7, 2016 23:54:49 GMT 2
Takve aplikacije bi trebalo zabraniti na globalnom nivou ili bar jasno postaviti uslove i granice onima koji ih plasiraju, a ne njihovim korisnicima. Na primeru Pokemona se jasno vidi da je virtuelnim putem moguće vrlo lako ugroziti realno okruženje. Slobodno možemo reći i da se zloupotrebom sajber prostora na taj način narušava suverenitet zemalja, jer se u njima stvara nekontrolisani haos. Ako i ubuduće budu popularne aplikacije na sličnoj platformi, svaka zemlja će morati da ima zakon koji dobro reguliše njen nacionalni sajber prostor. Srbija trenutno takav zakon nema.
|
|
|
Post by Una on Sept 9, 2016 23:12:08 GMT 2
Ne igram Pokemone, niti znam pravila igre i koji sve Pokemoni postoje. Ova igra je već obeležena kao potencijalno opasna po život zbog smrti nekoliko igrača i povreda velikog broja ostalih. Danas sam slučajno naišla na jedan kviz u novinama: KVIZ ZA LJUBITELJE IGRICE: Kako ćeš umreti igrajući "Pokemon Go"? (kurir.rs)Odlučila sam da rešim kviz i saznam svoju sudbinu. Nije mi se svidela, pa sam ponovo rešila kviz sa drugačijim odgovorima, ali sudbina se nije menjala...i tako nekoliko puta. Moja "sudbina" je uvek bila: Dobro je što ne igram igricu, jer još uvek mogu da se nadam da ću umreti prirodnom smrću. Šalu na stranu, novine preteruju objavljujući ovakve gluposti, pa makar to bilo i u okviru zabave.
|
|