|
Post by Forumero on May 20, 2017 21:52:49 GMT 2
Pojedinim korisnicima mobilne telefonije u Srbiji su u poslednje vreme sa ovog inostranog tel. broja stizale SMS poruke sa sadržajem "Zovi me molim te". Ako slučajno dobijete ovakvu poruku sa navedenog broja, na nju ne bi ste trebali da odgovarate jer se radi o prevari. Ovde možete da opširnije pročitate o iskustvima prevarenih: > NOVA SMS PREVARA U SRBIJI (kurir.rs)Mi smo proverili da li se navedeni tel. broj koristio i u nekoj drugoj zemlji na isti način. Na sajtu Scam Call Fighters (koji služi za proveru sumnjivih brojeva) možemo videti da su ga prijavljivali i korisnici iz Malezije, Malte i Singapura. > PHONE +79542134355 (scamcallfighters.com)
|
|
|
Post by Una on May 24, 2017 23:46:12 GMT 2
Razumem ljude koji "nasednu" na ovu prevaru, jer mnogi ne pamte brojeve telefona, a uvek mogu pomisliti da ih zove neko blizak, sa tuđeg telefona, kome je potrebna pomoć. Tada je sasvim logično da pošalje ovakvu poruku da ne bi trošio tuđ kredit. Jedino što u takvim situacijama može da promakne je da poruka nema potpisa. Dakle, ako neko pošalje poruku sa tuđeg telefona red je i da se potpiše da bi onaj, kome je poruka upućena, znao koga treba da zove.
Nešto mi samo nije jasno - ako se već zna broj telefona, kako je moguće da ove prevare traju u eri u kojoj se svaki mobilni telefon "prati". Na koji način se samo za jedan poziv gubi toliko novaca, ako mobilni operateri ne učestvuju u tim prevarama?
|
|