|
Post by Una on Jan 6, 2017 1:04:49 GMT 2
Poslednjih nekoliko godina građani Srbije masovno odlaze na kraći rad u inostranstvo. Cilj im je da za kratko vreme zarade novac za koji bi u Srbiji morali da rade godinu dana i duže, pod uslovom da nađu posao. Putem raznih agencija, radno sposobni građani Srbije starosti od 18 do 50 godina, odlaze širom sveta. Obično rade od 12 do 16 sati dnevno, bez slobodnog dana. Njihov život se, ako žele da zarade, za to vreme svodi samo na rad, odmaranje i obavljanje ostalih najosnovnijih životnih potreba. Poslednji u nizu poslova koji privlači građane Srbije su sezonski poslovi u fabrikama za preradu ribe na Aljasci: Srbi masovno idu na Aljasku jer u fabrikama za preradu ribe za mesec dana zarade čak 6.000 dolara (blic.rs)
|
|
|
Post by Forumero on Jan 8, 2017 13:13:56 GMT 2
Nisam uopšte znao da se trenutno može otići i u prekookeanske zemlje na privremeni rad, a da to ne budu naftne platforme ili posao na brodovima. Prvenstveno mislim na teritoriju SAD kojoj pripada i Aljaska, tako da je ovaj tvoj post izuzetno vredan kao informacija. Hvala ti na njemu.
Uslovi koje nudi ova agencija uopšte nisu loši, jedino što za taj posao treba i "dobar želudac".
Što se konkretno tiče ovog čoveka koji iznosi svoja iskustva, jasno je da on sigurno ima ili svoju privatnu firmu ili "dobrog gazdu" (što je malo verovatno) , jer ko bi ga pustio da toliko dugo bude odsutan sa jednog posla da bi radio drugi??
Tako da su ovi početni uslovi za odlazak tamo dosta rigorozni. Porodica, posao itd., ali ni oni ne iznenađuju jer je takva vizna politika pomenute zemlje.
|
|
|
Post by Una on Jan 24, 2017 1:29:38 GMT 2
Šest meseci bez televizije, interneta, kontakta sa kopnom i prodavnice. Zaboravite na mobilne telefone i ostale ljude, sem osobe pored vas. Mir, tišina, more i dobro plaćen posao. Privlačno zar ne? Zvuči kao šala, ali ovaj posao mnogima nije naročito interesantan. Za njega sam čula još pre par godina i svi oni koje sam upitala da li bi ga prihvatili bili su neodlučni. Pokazalo se da novac nije bitniji od društvenih mreža, televizije i telefona. Posao iz snova: Šest meseci s voljenom osobom na pustom ostrvu i još vas plaćaju (noizz.rs)
|
|
|
Post by Forumero on Jan 24, 2017 22:40:06 GMT 2
Šest meseci bez televizije, interneta, kontakta sa kopnom i prodavnice. Zaboravite na mobilne telefone i ostale ljude, sem osobe pored vas. Mir, tišina, more i dobro plaćen posao. Privlačno zar ne? Zvuči kao šala, ali ovaj posao mnogima nije naročito interesantan. Za njega sam čula još pre par godina i svi oni koje sam upitala da li bi ga prihvatili bili su neodlučni. Pokazalo se da novac nije bitniji od društvenih mreža, televizije i telefona. Posao iz snova: Šest meseci s voljenom osobom na pustom ostrvu i još vas plaćaju (noizz.rs)Nema nikakve sumnje da se na neki način radi o poslu iz snova. Potrudili smo se da pronađemo detaljnije informacije o navedenom ostrvu, ali bi bilo dobro da saznamo koliko iznosi plata za tu (nazovimo je) "Robinzonsku golgotu". Dakle, ostrvo se zove Matsujker (Maatsuyker Island) i nalazi se u blizini severo-zapadne obale Tasmanije. Njegova veličina-površina je 186 hektara, a prosečna dnevna temperatura u toku godine na njemu je 10 stepeni Celzijusa. Ostale detalje pogledajte na vikipediji: en.m.wikipedia.org/wiki/Maatsuyker_Island
|
|
|
Post by Una on Jan 25, 2017 0:49:30 GMT 2
Šest meseci bez televizije, interneta, kontakta sa kopnom i prodavnice. Zaboravite na mobilne telefone i ostale ljude, sem osobe pored vas. Mir, tišina, more i dobro plaćen posao. Privlačno zar ne? Zvuči kao šala, ali ovaj posao mnogima nije naročito interesantan. Za njega sam čula još pre par godina i svi oni koje sam upitala da li bi ga prihvatili bili su neodlučni. Pokazalo se da novac nije bitniji od društvenih mreža, televizije i telefona. Posao iz snova: Šest meseci s voljenom osobom na pustom ostrvu i još vas plaćaju (noizz.rs)Nema nikakve sumnje da se na neki način radi o poslu iz snova. Potrudili smo se da pronađemo detaljnije informacije o navedenom ostrvu, ali bi bilo dobro da saznamo koliko iznosi plata za tu (nazovimo je) "Robinzonsku golgotu". Dakle, ostrvo se zove Matsujker (Maatsuyker Island) i nalazi se u blizini severo-zapadne obale Tasmanije. Njegova veličina-površina je 186 hektara, a prosečna dnevna temperatura u toku godine na njemu je 10 stepeni Celzijusa. Ostale detalje pogledajte na vikipediji: en.m.wikipedia.org/wiki/Maatsuyker_IslandNa trenutak sam se zbunila kada sam pročitala da je prosečna dnevna temperatura samo 10 stepeni Celzijusa, ali sam onda pročitala da je od početka merenja temp. (1891) na ostrvu zabeležena najviša dnevna temperatura od 34,7 stepeni C, a najniža -1 stepen C. Znači, nije toliko hladno koliko mi se u prvom momentu učinilo. U svakom slučaju budite spremni na vetrovito i vlažno vreme tokom cele godine. Što se plate tiče, nisam sigurna da naši mediji nisu napravili grešku kada su objavili da je ovaj posao plaćen. U svakom slučaju, zainteresovani se mogu prijaviti i dobiti više informacija na Tasmania Parks and Wildlife Service.
|
|
|
Post by Una on Feb 23, 2017 0:01:21 GMT 2
Reporter „Nedeljnika“ proveo je tri meseca u Slovačkoj radeći u „Samsungovoj” fabrici, u kojoj već par godina unazad rade srpski državljani prijavljeni kao obični turisti. Priča o nelegalnom radu u srcu Evropske unije naznačena je kao afera na koju bi morali da reaguju Beograd, Brisel, pa i Bratislava. Ne bih svu krivicu svaljivala na EU, jer je ovo upravo najbolja slika Srbije. U tekstu je izostavljen glavni razlog zbog kojeg naši ljudi tamo odlaze - zarada. Posle tri meseca, svaki naš radnik koji je ispoštovao sve navedeno, kući je doneo oko 2000 evra. Može li se u Srbiji zaraditi toliko za tri meseca, pod uslovom da se uopšte nađe posao? REPORTER NEDELJNIKA NA TAJNOM ZADATKU Srbi kao robovi u “Samsungovoj” fabrici (alo.rs)
|
|
|
Post by Una on Apr 4, 2017 21:08:12 GMT 2
Na prvi pogled izgleda kao posao iz snova - 2 meseca ležite u krevetu i zaradite 16000 evra - ali, nije baš sve tako kako izgleda. Naime, za ovaj posao Francuski institut za svemirsku medicinu i fiziologiju ( Medes) traži dobrovoljce koji bi 60 dana proveli u krevetu ne radeći ništa osim obavljanja fizioloških potreba, a u obzir dolaze muškarci stari između 24 i 45 godina koji ne puše, nemaju alergije i imaju maksimalni indeks telesne mase između 22 i 27. Ležite dva meseca - zaradite 16.000 evra! (alo.rs)
|
|