|
Post by Una on Dec 10, 2016 22:46:00 GMT 2
Pre samo par dana nostalgično sam pričala o svom prvom susretu sa pločom i gramofonom, pa se osvrnula na podatak da je u Velikoj Britaniji prodaja ploča u naglom porastu. Tim povodom sam se ponadala da bi to moglo da se desi i kod nas. I dešava se. Već duže vreme knjižare "Delfi" vrše prodaju ploča, a njihova poslednja ponuda rasporodata je u vrlo kratkom roku. Radi se o 4 različita izdanja LP ploče " Ekatarine Velike" koje su se prodavale po ceni od 1999,00 dinara: > DUM DUM, LP 2016> NEKO NAS POSMATRA, LP 2016> SAMO PAR GODINA ZA NAS, LP 2016> LJUBAV, LP 2016Verovatno prodaja ploča kod nas neće biti u istom obimu kao u Velikoj Britaniji, ali raduje to da je za njih velika potražnja.
|
|
|
Post by Forumero on Dec 22, 2016 0:12:55 GMT 2
Lepo je što se na domaćem tržištu mogu naći vinilna reizdanja domaćih i stranih muzičkih izvođača, ali mislim da su cene većine tih albuma previsoke. Detaljno sam pregledao ponudu sa ovog sajta. Pojedine gramofonske ploče imam i dan danas u svojoj kolekciji. Neke kao licencna izdanja, a neke i kao originale, stare preko 40 godina. Kada kažem da su cene previsoke, onda prvenstveno mislim da je dobar deo tih izdanja i inače bio slabo prodavan u vreme kada se pojavio jer je imao u proseku 2 do tri vredne i popularne pesme, koje su komotno mogle biti objavljene u formatu maksi singla, a ne albuma. Druga je stvar što su pojedine grupe i pevači tokom poslednjih 25 godina (mislim prvenstveno na domaće) na veštački način (forsiranjem medija) postale "kultne". Ovo će jedino dobro doći ljudima koji su imali originalna izdanja pa su ih vremenom oštetili. Da ne pominjem da je za slušanje bilo kakve ploče potreban kvalitetan gramofon.
|
|
|
Post by Una on Dec 22, 2016 2:07:44 GMT 2
|
|