|
Post by Forumero on Apr 20, 2016 19:55:51 GMT 2
Ova tema je posvećena tzv. "astronomskim prevarama", ali pri tome ne mislim na "gazda Jezdu", Dafinu i slične stvari vezane za čuvene piramidalne banke i štednju u Srbiji devedesetih. Za početak jedna od njih koja bi trebalo da se dogodi upravo večeras 20. aprila ili 29. maja, kada bi (kako neki tvrde) Mesec trebao 90-ak minuta da bude potpuno zelene boje. Da li će večeras Mesec postati ZELEN? (izvor: "Blic")Ako pušite marihuanu, onda je to sasvim izvesno.
|
|
|
Post by Una on Apr 21, 2016 0:12:24 GMT 2
Evo primera kakve sve slike stvori ljudski mozak kada nešto čita. Prvo sam stvarno pomislila da su u pitanju neke finansijske prevare. Kada sam, zatim, pročitala da nisu u pitanju ni Jezda ni Dafina, već Mesec zelene boje, moj mozak je već stvorio tu sliku divnog zelenog Meseca na tamnom nebu. Ali, kakve sad veze ima marihuana? Pročitah tekst. Do polovine teksta zaista sam verovala u to što sam čitala i unapred se radovala ovom fenomenu. Od polovine teksta shvatih da pripadam onoj grupi ljudi koja je poverovala u informaciju koja im je servirana. Sledeća misao mi je bila kako vest ima smisla kada se popuši marihuana. Dobra šala. Zakasnih desetak minuta da čestitam Dan pušenja marihuane. Srećno svima koji misle da im je za ovakle slike (koje ja stvorih u svom mozgu) ona potrebna. Meni nije.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Apr 21, 2016 10:51:51 GMT 2
Ako je necemu doprinelo to je da vise nikome i nista ne verujem, dok se sama ne uverim.Sve uzimam sa rezervom.Na netu toliko kontradiktornih informacija,da vise i ne znas u sta da verujes a u sta ne. Ne znam kako je vama ali mene te prevare, strasno nerviraju.
|
|
|
Post by Forumero on Apr 21, 2016 14:21:04 GMT 2
Ako je necemu doprinelo to je da vise nikome i nista ne verujem, dok se sama ne uverim.Sve uzimam sa rezervom.Na netu toliko kontradiktornih informacija,da vise i ne znas u sta da verujes a u sta ne. Ne znam kako je vama ali mene te prevare, strasno nerviraju. Takve i slične "prevare" su i dovele do toga da se poslednjih nekoliko godina stvaraju još veće sumnje u stvari koje su se stvarno dogodile, poput leta na mesec. Stvar je u tome što je današnji internet kao jedna velika biblioteka na čijim se policama nalaze (pored proverenih) i knjige bez autora i bez izdavača, tako da sve ono što se sa njega koristi kao informacija, a prethodno dovoljno ne poznaje iz realne literature, opšteg obrazovanja i života, mora uzeti sa velikom rezervom.
|
|
|
Post by Una on Apr 22, 2016 0:15:07 GMT 2
Setimo se još nekih "astronomskih prevara" poput smaka sveta, napada vanzemaljaca i raznih oblika života na drugim planetama.
Preživesmo nekoliko "smaka sveta", počev od onoga 1999. (đavolja godina), pa ulazak u II milenijum i još najmanje dva do današnjih dana. Nije da nije bilo uznemirenog naroda. Pravljena su "skloništa" i kupovane rezerve namirnica.
Marsovci su napali našu planetu još daleke 1938.g. Sve se desilo u "režiji"" Orsona Velsa čiji je dramatičan glas na radiju uspaničio celu Ameriku.
Koliko ste puta do sada pročitali da je život na Mesecu, Marsu i Veneri moguć? Pre nego što poverujete setite se da su se ovakve "prevare" već dešavale.
|
|
|
Post by Forumero on Apr 22, 2016 10:46:31 GMT 2
|
|
|
Post by Una on Apr 23, 2016 23:04:15 GMT 2
Veliki broj ljudi "preleti" novine čitajući samo naslove. Možda nekome ova vest neće biti toliko interesantna, pa tekst neće ni pročitati, ali će mu ostati u glavi da je na Marsu viđena pijavica. Ona prava. Ovo pišem jer sam izvela mali eksperiment. Ja sam, naime, pročitala samo naslov i brzo zatvorila stranicu da ne bih čitala ceo tekst. U toku dana sam se u mislima nekoliko puta vraćala na to što sam pročitala. Uvek sam zamišljala pravu pijavicu (crva). Na osnovu toga došla sam do zaključka da na Marsu ima života. Ceo tekst pročitala sam nakon 7 - 8 sati i razočarala se iako je zaista neka vrsta "pijavice" bila u pitanju. Svesna sam toga da naslov ima ulogu da privuče čitaoca, ali novinari često preteruju.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Apr 24, 2016 10:31:14 GMT 2
Da, u pravu si...Mislis li da su stvarno bili na mesecu? Kod mene, vise od novinskih natpisa, izaziva sumnju, to sto nikad vise to nisu ponovili....tehnologija je mnogo napredovala, mislim da bi to sada moglo mnogo lakse da se izvede nego onda. Da li je moguce da ih od tamo, vise nista ne zanima...bili i sve su videli? Secam se da se pricalo kako ce nam let na mesec biti nesto normalno i da ce mo tamo leteti kao da idemo na izlet. Ako je stvarno bila manipulacija, stvarno ne znam, zasto im je to bilo potrebno.
|
|
|
Post by Una on Apr 24, 2016 20:39:50 GMT 2
Da, u pravu si...Mislis li da su stvarno bili na mesecu? Kod mene, vise od novinskih natpisa, izaziva sumnju, to sto nikad vise to nisu ponovili....tehnologija je mnogo napredovala, mislim da bi to sada moglo mnogo lakse da se izvede nego onda. Da li je moguce da ih od tamo, vise nista ne zanima...bili i sve su videli? Secam se da se pricalo kako ce nam let na mesec biti nesto normalno i da ce mo tamo leteti kao da idemo na izlet. Ako je stvarno bila manipulacija, stvarno ne znam, zasto im je to bilo potrebno. Da li je let na Mesec velika "astronomska prevara", ili se ipak desio? Čovek na Mesecu: istina ili zavera (svetnauke.org)
|
|
|
Post by Forumero on Apr 26, 2016 11:51:55 GMT 2
Ja iskreno verujem da jesu. Ali ne samo zbog razloga mog sasvim solidnog poznavanja naučnih i ostalih tehničkih disciplina korišćenih u tom projektu, već i zbog toga što su i sami Rusi isto potvrdili (German Titov, istaknuti čovek sovjetske kosmonautike je sasvim jasno rekao da su prisluškivanjem američkih radio komunikacija pri sletanju na mesec nesumnjivo utvrdili da one od tamo dolaze).. Bez obzira na napredovanje i osavremenjivanje tehnologija, današnji letovi na Mesec bi bili potpuno besmisleni jer oni tamo nisu pronašli ništa spektakularno osim kamenja i prašine. Dakle - jednostavno su neatraktivni, a pre svega neisplativi. I još nešto, da ne zaboravimo naše iskaktnute ljude u tom projektu bez kojih ni jedna od 6 uspešnih misija sletanja na Mesec ne bi bila moguća: Milojko Majk Vučelić, Milisav Šurbatović, Danilo Bojić, Dragiša Giš Jovanović, Petar Gajić, Veljko Gašić, Slavoljub Vujić, Dejvid Vujić.. I da, priznaću vam - onaj eksperiment u Cernu (kada su uz pomoć ogromnog akceleratora rešili da pronađu Higsov bozon, tzv. "Božiju česticu") me ozbiljno zabrinuo. I ja sam mislio da je njime moguće otvaranje crnih rupa koje bi mogle imati ozbiljnih posledica po našu planetu..
|
|