|
Post by Una on Oct 31, 2016 0:18:56 GMT 2
Da godine nisu razlog odustajanja od kvalitetnog života dokazala je jedna vitalna 89-togodišnja bakica iz Sibira. Na svoje prvo inostrano putovanje otišla je u svojoj 83. godini i od tada ne prestaje da putuje. Zove se Jelena i putuje 2 puta godišnje štedeći penziju samo za ta putovanja. Do sada je 4 puta bila u Češkoj, a posetila je Nemačku, Tursku, Poljsku i Vijetnam. Ovih dana ide u Izrael. Nikad nije kasno: Babuška počela da putuje u 83. godini i NE ZAUSTAVLJA SE (blic.rs)Koliko puta smo pomislili da sa 30,40,50...godina više nismo za "neke" stvari? Koliko puta smo rekli: "Nije to više za mene", ili "Mator/a sam ja za to"? Verujem - više puta. Mislim da ćemo nakon ovog teksta sledeći put bolje razmisliti i shvatiti da "granica" u godinama ne postoji.
|
|
|
Post by Una on Nov 25, 2016 0:27:32 GMT 2
|
|
|
Post by Forumero on Jan 4, 2017 21:44:35 GMT 2
|
|
|
Post by Una on Jan 5, 2017 1:08:50 GMT 2
Pa ovo je fenomenalno! Dekica je razdaljinu od 22,52 kilometara prešao za sat vremena, što bi značilo da za 20 minuta pređe 7,5 km, dok ja za isto vreme pređem 5 km. Istina je da ne žurim i da sam bicikl vozila mnogo više kilometara nego ovaj dekica, ali uvek sa kratkim pauzama. Svaka mu čast što u tim godinama uopšte i vozi bicikl.
|
|
|
Post by Forumero on Jan 5, 2017 1:22:08 GMT 2
Mene ovakve stvari u poslednje vreme sve manje iznenađuju. Npr. do pre par dana nisam znao da se i srce regeneriše (obnavlja) nekoliko puta u toku života, pa čak i creva. Za jetru i kosti sam znao.
|
|
|
Post by Una on Jan 11, 2017 17:35:41 GMT 2
I mi dekicu za ponos imamo. Ima 83 godine, zove se Čeda Stošić i iz Prigrevice je. Čeda se svake zime, tri puta, u decembru, januaru i februaru, kupa u ledenoj vodi i to samo u danima kada je temperatura od -10 do -15. Sa kupanjem u hladnoj vodi počeo je od svoje 25-e godine, a u Somboru je najstariji plivač za Časni krst. Sa 83 godine zaplivao u ledenoj vodi (alo.rs)
|
|
|
Post by Forumero on Jun 28, 2017 23:16:19 GMT 2
|
|
|
Post by Una on Jun 28, 2017 23:33:05 GMT 2
Poštujem svačiju želju da se ostvari kao roditelj, jer je to zaista lep osećaj, ali smatram da je rađanje u godinama koje nisu za to predviđene nepravedno prema detetu. Koliko će godina imati to dete kada bude ostalo bez majke?
|
|
|
Post by Una on Aug 8, 2017 22:54:07 GMT 2
|
|
|
Post by Una on Mar 20, 2019 22:06:25 GMT 2
Mediji se poslednjih dana utrkuju ko će pre i više napisati o jednoj nesvakidašnjoj ljubavnoj priči. U Srbiji skoro da nema osobe koja nije čula za romansu Milojka i Milijane koja će se uskoro krunisati brakom. NIšta ne bi bilo čudno da Milojko nema 74 godine, a Milijana tek 21. Ljubavni par je zajedno već dve godine, a po njihovoj priči, razlika od 53 godine smeta jedino crkvi koja ne venčava parove među kojima je razlika u godinama veća od 15. Kako njihove porodice gledaju na ovu vezu i da li će učestvovati u nekom realiti programu pišu se oprečne priče. Kako svaka ima svoj početak i kraj nama ostaje da sačekamo i vidimo da li je ovaj par iskren i hoće li njihova ljubav izdržati pritisak javnosti. Ovo je SUROVA ISTINA o životu Milojka i njegove 53 godine mlađe devojke Milijane (blic.rs)
|
|