|
Post by Forumero on Oct 27, 2016 20:35:26 GMT 2
Ne zaboravite da u nedelju, 30. oktobra 2016. u tri sata ujutru, pomerite kazaljke na svojim satovima za jedan sat unazad, jer se tada završava letnje i počinje zimsko računanje vremena, koje traje sve do poslednjeg vikenda u martu sledeće, 2017. godine. Ovo pomeranje važi i za poneke satove na forumima, računarima i uređajima na kojima se to ne radi automatski.
|
|
|
Post by Una on Oct 29, 2016 0:51:11 GMT 2
Ne zaboravite da u nedelju, 30. oktobra 2016. u tri sata ujutru, pomerite kazaljke na svojim satovima za jedan sat unazad, jer se tada završava letnje i počinje zimsko računanje vremena, koje traje sve do poslednjeg vikenda u martu sledeće, 2017. godine. Ovo pomeranje važi i za poneke satove na forumima, računarima i uređajima na kojima se to ne radi automatski. Kada smo već kod pomeranja sata, svaki put sam u "grču" da ne zaboravim to da uradim. Prošle godine sam ga pomerila čim sam ustala, ne znajući da ga je neko već pomerio uveče pre spavanja. Čitavo pre podne "išli" smo 2 sata unazad, dok nismo skapirali da nam se ne slaže vreme na mobilnim telefonima (koji se automatski pomeraju) i na satovima u kući. Inače, mnogi se pitaju koliko je ova promena korisna. Nauka kaže da "pomeranje sata" negativno utiče na naš organizam. Turska je odbila da vrati skazaljke unazad, te će nastaviti letnje računanje vremena i tokom zime. Veće štete nego koristi od pomeranja sata (beta.rs)
|
|
|
Post by Una on Nov 12, 2016 2:16:37 GMT 2
|
|
|
Post by Forumero on Nov 19, 2016 17:38:19 GMT 2
Ahhhaahahah.. ..veruj mi - sve dok nisam pročitao, nisam mogao da posložim "na prvu" sve kockice u glavi kako se to dogodilo.. Neverovatno. Mađari su po svoj prilici rešili da se otarase zimskog računanja vremena. > PREDLOG DA MAĐARI UKINU ZIMSKO RAČUNANJE VREMENA (021.rs)Ako se ovo usvoji, za građane Srbije će to značiti pomeranje kazaljki i pri prelasku naše severne granice, tako da Rumunija, Bugarska i Grčka neće više biti izuzetak po tom pitanju..
|
|
|
Post by Una on Oct 28, 2017 22:30:18 GMT 2
Ahhhaahahah.. ..veruj mi - sve dok nisam pročitao, nisam mogao da posložim "na prvu" sve kockice u glavi kako se to dogodilo.. Neverovatno. Mađari su po svoj prilici rešili da se otarase zimskog računanja vremena. > PREDLOG DA MAĐARI UKINU ZIMSKO RAČUNANJE VREMENA (021.rs)Ako se ovo usvoji, za građane Srbije će to značiti pomeranje kazaljki i pri prelasku naše severne granice, tako da Rumunija, Bugarska i Grčka neće više biti izuzetak po tom pitanju.. Izgleda da će se zimskog računanja vremena otarasiti cela Evropa. Do njega nas deli samo još nekoliko sati. U nedelju, 29. oktobra, tačno u 3:00 sati ujutru vratićemo skazaljke jedan sat unazad. Da li će to biti poslednji put saznaćemo u novembru ako Evropski parlament izglasa rezoluciju o ukidanju zimskog računanja vremena. Da li noćas poslednji put pomeramo sat? (blic.rs)
|
|