|
Post by Una on Sept 7, 2016 22:36:27 GMT 2
Zanimljivost, ili skandal? Za zaposlene na beogradskom aerodromu, Tel Aviv se nalazi u Palestini. Ambasada Izraela uložila je protest, rukovodstvo aviokompanije se izvinilo, a sa samog aerodroma demantuju navode da je let za Tel Aviv najavljen kao let za Palestinu. Na beogradskom aerodromu Tel Aviv u Palestini (beta.rs)
|
|
|
Post by Forumero on Sept 7, 2016 22:51:34 GMT 2
Nije to ništa čudno. Znao sam dve devojke koje su završile srednju školu, a jedna od njih ni dan danas ne zna da se Užice uopšte nalazi u Srbiji, a druga (koja je moja generacija) je svojevremeno izjavila da je "Sarajevo glavni grad Novog Sada"..
|
|
|
Post by Una on Sept 8, 2016 1:02:03 GMT 2
Nije čudno, ali ne verujem da bi bilo koja od njih dve dobila posao na aerodromu, naročito na mestu gde je potrebno znanje više jezika. Ali, ako pođemo od činjenice da radnik (radnica) koji objavljuje polazak letova, to ne čini iz "glave", već čita sa utvrđenog rasporeda koji je prošao nekoliko provera, prosto je neverovatno da ovako nešto nekome promakne. Naročito što mislim da letovi za Palestinu sa beogradskog aerodroma uopšte ne postoje. Ako grešim, to bi samo delimično opravdalo ovaj propust.
|
|
|
Post by Forumero on Oct 25, 2016 23:26:50 GMT 2
Njih dve sam izdvojio kao drastičan primer. Znam ih daleko veći broj, među kojima ima i onih što rade na visokim funkcijama u državnim ustanovama i firmama.
Stvarno ne znam na koji način Air Serbia vrši testiranje i odabir kandidata za posao u toj kompaniji, ali očigledno su napravili određene propuste. Njihovo naknadno pravdanje time da zaposlenima nije dozvoljeno otvoreno izražavanje političkog stava, posle ovakvog incidenata ne znači ništa, jer možda se ni ne radi o političkom stavu već upravo o neznanju.
|
|
|
Post by Una on Dec 13, 2016 23:29:42 GMT 2
|
|
|
Post by Forumero on Dec 21, 2016 22:26:15 GMT 2
Hahaha. U ovom slučaju im reklamacija neće pomoći jer avio prevoznik nije uradio nikakvu grešku.Tako da se može reći da baš i nisu najsrećnije prošli. Pretpostavljam da je kompletan aranžman, uključujući i avio karte, kupljen preko interneta. Ne znam šta im bi kad nisu odmah detaljno proverili o kojoj se tačno destinaciji radi. Sve u svemu, sami su (sebi) krivi.
|
|