|
Post by Forumero on Sept 5, 2016 21:46:09 GMT 2
|
|
|
Post by Una on Sept 8, 2016 22:27:41 GMT 2
|
|
|
Post by Una on Sept 12, 2016 17:09:12 GMT 2
|
|
|
Post by Forumero on Sept 14, 2016 23:06:59 GMT 2
Ovde su zaboravili da pomenu kako bi se to verovatno odnosilo i na građane Velike Britanije. Biće zanimljivo pratiti šta će se sa time dešavati. Mislim da će taksa sigurno biti uvedena, ali verujem da će iznositi manje od 50 evra, recimo 35. A kod nas je ponovo aktuelna i prinudna naplata električne energije. Koliko ja pamtim, uvek su u ovo doba godine radili takve stvari. Podaci koje navode u ovoj vesti su stvarno zanimljivi, pogotovo oni o broju raskinutih ugovora o reprogramu duga. > IZVRŠITELJI STIŽU NA 150.000 ADRESA (blic.rs)
|
|
|
Post by Forumero on Sept 15, 2016 23:39:33 GMT 2
|
|
|
Post by Una on Sept 16, 2016 19:11:46 GMT 2
Pa bilo je krajnje vreme. Svako ko radi ima pravo na radni staž. One tako omržene 90-te bile su popularne i po tome da su po firmama radili radnici preko omladinskog servisa. Nikada nisam bila njihov član, a par godina rada mi nije nigde zabeleženo (sem u firmi), jer sam radila preko pomenutog servisa i to dok sam uredno bila prijavljena u Birou za zapošljavanje.
|
|
|
Post by Forumero on Sept 16, 2016 19:23:18 GMT 2
Pa bilo je krajnje vreme. Svako ko radi ima pravo na radni staž. One tako omržene 90-te bile su popularne i po tome da su po firmama radili radnici preko omladinskog servisa. Nikada nisam bila njihov član, a par godina rada mi nije nigde zabeleženo (sem u firmi), jer sam radila preko pomenutog servisa i to dok sam uredno bila prijavljena u Birou za zapošljavanje. Ni ja nisam bio član omladinskih servisa, pa su mi na određene sezonske poslove koje sam radio u nekim fabrikama u prvoj polovini devedesetih, pri isplati oduzimali značajan deo prihoda u njihovu korist. Kao "da bude sve po zakonu". Ovo je lepo zamišljeno, ali videla si šta su pokazale ovogodišnje intezivne kontrole radnika i poslodavaca (one što si ti prezentovala). Naravno, pozdravljam ovako nešto, ali mislim da mi kao društvo još uvek nismo dovoljno sazreli po tom pitanju. Država je proteklih godina dosta uradila što se tiče zakona, ali sami radnici ne koriste određene mehanizme da ostvare svoja prava.
|
|
|
Post by Una on Sept 19, 2016 16:05:55 GMT 2
|
|
|
Post by Forumero on Sept 19, 2016 23:05:55 GMT 2
Ovo je više formalno obeležavanje tog dana, nego nešto što će doneti ozbiljne rezultate na ovom polju. Samo u prvih osam meseci ove godine je i pored savremenih uređaja za kontrolu bilo 20.000 saobraćajnih nesreća, 332 poginule osobe., plus 11.000 povređenih.
|
|
|
Post by Una on Sept 19, 2016 23:35:04 GMT 2
Ovo je više formalno obeležavanje tog dana, nego nešto što će doneti ozbiljne rezultate na ovom polju. Samo u prvih osam meseci ove godine je i pored savremenih uređaja za kontrolu bilo 20.000 saobraćajnih nesreća, 332 poginule osobe., plus 11.000 povređenih. Jedino što će doneti je malo više para u državnoj kasi, jer, po običaju, ovakve akcije pojačane kontrole uvek rezultuju nizom utvrđenih saobraćajnih prekršaja. Čak i ako ste uvereni da ste uzoran učesnik u saobraćaju može vam se desiti da vam je istekao rok trajanja sadržaja kutije za hitnu pomoć, a da to niste ni znali. Zato je najbolje da, u danima pojačane saobraćajne kontrole, koristite bilo koji vid javnog prevoza. A za sve korisnike avio prevoza evo jedne informacije iz "Er Srbije" : Od oktobra redovni letovi od Beograda do Hamburga (novosti.rs)
|
|