|
Post by Una on Sept 15, 2016 0:51:15 GMT 2
Smrtonosna "igra davljenja", ili "gušenja" širi se među mladima na društvenim mrežama. Još jedan opasan trend koji su brzo i lako prihvatila deca, prvenstveno adolescenti, širom sveta, Ni naša zemlja nije izuzeta. Pitam se hoćemo li čekati neki smrtni slučaj da se pozabavimo ovim problemom, ili ćemo ga saseći u korenu - strogom zabranom igranja ove igrice. OPASNA IGRA STIGLA U SRBIJU Deca dave jedni druge do nesvesti! (alo.rs)
|
|
|
Post by Forumero on Sept 18, 2016 21:51:21 GMT 2
Smrtonosna "igra davljenja", ili "gušenja" širi se među mladima na društvenim mrežama. Još jedan opasan trend koji su brzo i lako prihvatila deca, prvenstveno adolescenti, širom sveta, Ni naša zemlja nije izuzeta. Pitam se hoćemo li čekati neki smrtni slučaj da se pozabavimo ovim problemom, ili ćemo ga saseći u korenu - strogom zabranom igranja ove igrice. OPASNA IGRA STIGLA U SRBIJU Deca dave jedni druge do nesvesti! (alo.rs)Juče sam od jednog dečaka koji je nedavno krenuo u III razred osnovne škole čuo da ima svoj jutjub kanal, i to ne znam već koji po redu. Hvalio se starijem rođaku njegovog drugara. Nisam uspeo da saznam šta tamo "emituje" sa toliko godina, jer su bili u prolazu. Nadam se da nisu u pitanju ovakve stvari.
|
|
|
Post by Una on Sept 18, 2016 22:46:04 GMT 2
Smrtonosna "igra davljenja", ili "gušenja" širi se među mladima na društvenim mrežama. Još jedan opasan trend koji su brzo i lako prihvatila deca, prvenstveno adolescenti, širom sveta, Ni naša zemlja nije izuzeta. Pitam se hoćemo li čekati neki smrtni slučaj da se pozabavimo ovim problemom, ili ćemo ga saseći u korenu - strogom zabranom igranja ove igrice. OPASNA IGRA STIGLA U SRBIJU Deca dave jedni druge do nesvesti! (alo.rs)Juče sam od jednog dečaka koji je nedavno krenuo u III razred osnovne škole čuo da ima svoj jutjub kanal, i to ne znam već koji po redu. Hvalio se starijem rođaku njegovog drugara. Nisam uspeo da saznam šta tamo "emituje" sa toliko godina, jer su bili u prolazu. Nadam se da nisu u pitanju ovakve stvari. Jesu. Upravo takve stvari nalaze se na jutjub kanalima osnovaca. Pored toga tu su i životne prilike pojedinaca koje njima izgledaju smešno. Najčešće je to neki siromašni pijanac iz ulice kojeg začikavaju da bi ih on jurio i psovao. Takođe, objavljuju "nezgode" svojih prijatelja iz škole, svoje kućne ljubimce, školske priredbe itd. Oni još nisu u uzrastu da jasno razdvoje dobro od lošeg, pa ono što njima izgleda smešno, to uopšte nije. Ovo pišem iz ličnog iskustva jer sam se u određenom periodu bavila tom tematikom.
|
|
|
Post by Forumero on Sept 18, 2016 22:52:02 GMT 2
Juče sam od jednog dečaka koji je nedavno krenuo u III razred osnovne škole čuo da ima svoj jutjub kanal, i to ne znam već koji po redu. Hvalio se starijem rođaku njegovog drugara. Nisam uspeo da saznam šta tamo "emituje" sa toliko godina, jer su bili u prolazu. Nadam se da nisu u pitanju ovakve stvari. Jesu. Upravo takve stvari nalaze se na jutjub kanalima osnovaca. Pored toga tu su i životne prilike pojedinaca koje njima izgledaju smešno. Najčešće je to neki siromašni pijanac iz ulice kojeg začikavaju da bi ih on jurio i psovao. Takođe, objavljuju "nezgode" svojih prijatelja iz škole, svoje kućne ljubimce, školske priredbe itd. Oni još nisu u uzrastu da jasno razdvoje dobro od lošeg, pa ono što njima izgleda smešno, to uopšte nije. Ovo pišem iz ličnog iskustva jer sam se u određenom periodu bavila tom tematikom. Nešto smo u svim ovim pričama o društvenim mrežama potpuno zaboravili. Većina dece u našoj zemlji, uključujući i onu devojčicu iz teme VRŠNJAČKO NASILJE, krši jedno od osnovnih pravila internet servisa - poseduje registrovani nalog na društvenim mrežama a ima manje (od dozvoljenih za naše područje) 13 godina. I devojčica iz Šapca je imala nalog od ranije, jer joj ovo nije bilo prvi put da se eksponira preko interneta. Isto ograničenje važi i za Fejsbuk. Dakle, svi ti nalozi bi trebali da budu ukinuti, ne samo od ovih nasilnika, već svakoga ko ne ispunjava pomenute uslove.
|
|
|
Post by Una on Sept 19, 2016 16:37:49 GMT 2
Upravo smo nesvesno pomenuli još jedan trend. On je široko rasprostranjen ne samo u našoj zemlji, već i u zemljama širom sveta. Radi se o tome da deca, bez obzira na to što ne ispunjavaju uslove, otvaraju naloge na raznim društvenim mrežama i sajtovima. I to ne jedan, već više njih. Čemu onda uslovi ako ne postoji kontrola da li se oni ispunjavaju?
Najveću krivicu, ipak, snose roditelji koji bi morali biti upoznati sa tim da njihovo dete krši Uslove korišćenja pojedinih internet servisa. Obično se kao prvi uslov postavlja pitanje godina, ali ga deca svesno ignorišu i lažno navodeći godine pristupaju određenoj mreži. Gore je pomenuto da je najniža granica 13 godina, ali, na žalost, ta granica se uopšte ne poštuje, jer smo svedoci da deca vrlo rano pristupaju internetu kao omiljenoj vrsti igre i zabave. Taj trend vrlo loše utiče na razvoj dece kako u fizičkom, tako i psihičkom pogledu. To je jedan od najopasnijih "trendova" današnjice.
|
|
|
Post by Forumero on Sept 20, 2016 0:06:07 GMT 2
Upravo smo nesvesno pomenuli još jedan trend. On je široko rasprostranjen ne samo u našoj zemlji, već i u zemljama širom sveta. Radi se o tome da deca, bez obzira na to što ne ispunjavaju uslove, otvaraju naloge na raznim društvenim mrežama i sajtovima. I to ne jedan, već više njih. Čemu onda uslovi ako ne postoji kontrola da li se oni ispunjavaju? Najveću krivicu, ipak, snose roditelji koji bi morali biti upoznati sa tim da njihovo dete krši Uslove korišćenja pojedinih internet servisa. Obično se kao prvi uslov postavlja pitanje godina, ali ga deca svesno ignorišu i lažno navodeći godine pristupaju određenoj mreži. Gore je pomenuto da je najniža granica 13 godina, ali, na žalost, ta granica se uopšte ne poštuje, jer smo svedoci da deca vrlo rano pristupaju internetu kao omiljenoj vrsti igre i zabave. Taj trend vrlo loše utiče na razvoj dece kako u fizičkom, tako i psihičkom pogledu. To je jedan od najopasnijih "trendova" današnjice. Ovim problemom bi trebala da se pozabavi naša policija i njeno Odeljenje za visokotehnološki kriminal. To spada pod njihovu nadležnost. Ako ništa drugo, bar da prijave takve slučajeve administratorima društvenih mreža.
|
|
|
Post by Una on Sept 22, 2016 0:51:00 GMT 2
|
|
|
Post by Forumero on Sept 22, 2016 1:06:37 GMT 2
Pitam se kako će reagovati stariji ljudi kada sretnu tako našminkane devojke?? Sigurno će misliti da je reč o nekoj epidemiji herpesa ili čak nuditi papirne maramice da obrišu usta umrljana npr. čokoladom.
|
|
|
Post by Una on Sept 22, 2016 1:16:19 GMT 2
Pitam se kako će reagovati stariji ljudi kada sretnu tako našminkane devojke?? Sigurno će misliti da je reč o nekoj epidemiji herpesa ili čak nuditi papirne maramice da obrišu usta umrljana npr. čokoladom. Možda će ovaj novi trend ućutkati devojke, ili napraviti "lutke" od njih, jer šljokice neće stajati na usnama ako se one pomeraju. Biće interesantno videti devojke koje ćute, ne smeju se, ne jedu i ne piju. Iskreno mislim da je ovaj trend namenjen samo slikanju.
|
|
|
Post by Forumero on Sept 22, 2016 1:27:59 GMT 2
Pitam se kako će reagovati stariji ljudi kada sretnu tako našminkane devojke?? Sigurno će misliti da je reč o nekoj epidemiji herpesa ili čak nuditi papirne maramice da obrišu usta umrljana npr. čokoladom. Možda će ovaj novi trend ućutkati devojke, ili napraviti "lutke" od njih, jer šljokice neće stajati na usnama ako se one pomeraju. Biće interesantno videti devojke koje ćute, ne smeju se, ne jedu i ne piju. Iskreno mislim da je ovaj trend namenjen samo slikanju. Većini devojaka koje su sklone praćenju ovakvih trendove se usne već odavno ne pomeraju kako treba, jer su pune silikona. Ako na sve to dodamo i slične "nadogradnje" na ostalim delovima tela - već su odavno postale "lutkice", a one su po pravilu uglavnom ćutljive.
|
|