Cele
New Member
Have a nice day
|
Post by Cele on May 10, 2016 20:25:39 GMT 2
Морам да вам препишем ову поруку, врло је важно, па рекох да је ставим где год могу. Не знам да ли у Србији има баш исто беби уље, али ако има обавезно га набавите. Ја сам га купила из другог разлога, али кад сам пробала на ујед комарца да га намажем увече показало се феноменално, ујутру није било ни трага од напада комарца, као да га никад није ни било. Не знам да ли и друга уља могу тако да помогну, али ово јесте. Кад сам га купила мислила сам да можда има лаванде, због боје коју обично бирају кад у производу има лаванде, али не пише конкретно у састојцима. www.johnsonsbaby.gr/johnsons-baby-bedtime-oilOvo bebi ulje sa lila poklopcem je odlično za ujede komaraca, prosto nestaju sa kože. Αυτό το παιδικό λάδι με μοβ καπάκι είναι καταπληκτικό για τσίμπιμα κουνουπιού, το εξαφανίζει.
|
|
|
Post by Una on May 10, 2016 20:56:08 GMT 2
|
|
|
Post by Forumero on May 11, 2016 0:02:23 GMT 2
Ranije smo imali nekoliko sličnih tema. Međusobno smo razmenjivali iskustva o tržišnim proizvodima koji pomažu u borbi protiv komaraca..od onih elektronskih tabletica, do sveća.. Ja ću i ovu sezonu dočekati sa dokazano efikasnim elektronskim "tableticama" za njihovo rasterivanje, ali ću za saniranje ujeda primeniti i ovo što si nam ti savetovala. Pojedina alternativna rešenja koja sam isprobao nisu se pokazala dovoljnim (mazanje uboda limunom, lukom i sl.).. U svakom slučaju hvala na ovom korisnom savetu..
|
|
Cele
New Member
Have a nice day
|
Post by Cele on May 11, 2016 12:56:57 GMT 2
Уна, видим да има потпуно исто уље и у Србији, оно са лила поклопцем, за миран сан. Форумеро, дошла сам скоро и до још једног открића по том питању. Наиме, почела сам била да пуним спаваћу собу са биљкама које ноћу производе кисеоник, а тада сам приметила да су постојећи комарци у соби некако невољни да уједају. Тражећи по нету могуће објашњење за то једино на шта сам наишла је да комарци радо уједају дебељушкасте особе, јер такве особе избацују више угљендиоксида при дисању и то изгледа да комарце нарочито привлачи. Изгледа, дакле, да комарцима више кисеоника не одговара, барем сам ја тако закључила. Биљке које сам за сад ставила су алое вера, сансевиериа и један мали кактус, а има и других (орхидеје нпр.). Пробајте, вреди. Уместо смрдљивих отровних таблета без којих до сада нисмо могли сада је тај проблем решен. Pročistiti vazduh u kući-Καθαρίζουν τον αέρα μέσα στο σπίτι beautifulworld.freeforums.org/pro-istiti-vazduh-u-ku-i-t347.htmlЈа се тако заинтересујем за нешто, па тражим по нету информације и да их не бих изгубила где оно беху - пуним мој форум пронађеним чланцима о теми. А има и у Ароматерапији уља која су могу по мало намазати на кожу, за кад си напољу (а може и унутра), да терају комарце. Имамо у једној апотеци овде близу и такве стварчице. То има лепши мирис и није отровно као хемијска решења нпр. аутан. Терапија мирисима - Αρωματοθεραπεία beautifulworld.freeforums.org/topic-t21.htmlКолико капирам, ви овде не волите да постављате линкове на разне чланке, али могу бити врло корисни, по мом мишљењу, ја волим да их скупљам.
|
|
|
Post by Una on May 12, 2016 1:19:07 GMT 2
Ja ću se ove godine protiv komaraca boriti lavandom i bosiljkom. Posejala sam ih po čitavom dvorištu i u saksijama na terasi. Valjda ću moći mirno sedeti napolju u večernjim satima. U kući komarce uopšte nemam jer na svakom prozoru imam zaštitnu mrežu. Na otvorenom prostoru je takođe efektna i nana. Nju imam od ranije. Inače, ove se biljke i kasnije mogu iskoristiti. Sasušene listove bosiljka i nane koristim za čaj i kao začin. Suva lavanda umotana u tanak sloj gaze dobar je osveživač prostorije, a u ormarima odličan borac protiv moljaca.
|
|
|
Post by Forumero on May 14, 2016 12:59:59 GMT 2
Колико капирам, ви овде не волите да постављате линкове на разне чланке, али могу бити врло корисни, по мом мишљењу, ја волим да их скупљам. Ne, upravo suprotno. Oduvek smo postavljali linkove prema drugim sajtovima ali isključivo poštujući tzv. "uslove korišćenja" onih web stranica na čije se sadržaje u forumskim diskusijama pozivamo. Tako da negde u diskusiji koristimo samo link, a negde citiramo i deo teksta koliko je to dozvoljeno. Strogo se pridržavamo svih licenci jer time izbegavamo rizik da nam neko ukloni sadržaj koji je zaštićen određenim autorskim pravima. Sa druge strane, svi članci koje smo tokom godina sami pisali zasnovani su na sopstvenom iskustvu i kreaciji, tako da su nam svi tekstovi (i popratni foto materijal) autorski i ujedno zaštićeni. Ovde još nismo krenuli sa postiranjem takvih tekstova i sadržaja jer smo tek počeli, ali naravno da ćemo to postepeno raditi.
|
|
Cele
New Member
Have a nice day
|
Post by Cele on May 14, 2016 19:57:02 GMT 2
Sa druge strane, svi članci koje smo tokom godina sami pisali zasnovani su na sopstvenom iskustvu i kreaciji, tako da su nam svi tekstovi (i popratni foto materijal) autorski i ujedno zaštićeni. На неким сајтовима је направљено тако да и не можеш да копираш. Тамо где можеш да копираш ставиш и линк сајта и то је довољно, тачније на тај начин их и рекламираш, јер кад ставиш линк ко хоће може да их посети и да види шта још имају занимљиво, ниси им наудио копирањем, напротив рекламирао си их. Тек понегде изричито траже да их не копираш. Ovde još nismo krenuli sa postiranjem takvih tekstova i sadržaja jer smo tek počeli, ali naravno da ćemo to postepeno raditi. Заштита ауторских права се регулише званично нпр. књиге ISBN: 978-960-98846-0-0 којој је тај број потврда да је јединствен производ и да је пријављен. Али, чак и тако често и није баш исплатљиво да се гањаш са неким по судовима јер те је преписао, треба да је у питању велики новац који губиш да би радио нешто такво. Једноставно потписивање, без званичне потврде, није баш нека сигурност да те неће преписати или да неће присвојити себи твој рад.
|
|
Cele
New Member
Have a nice day
|
Post by Cele on May 14, 2016 20:05:54 GMT 2
Уна, и ја сам посејала босиљак у саксије и чекам да порасте па да видимо. И ставила и лаванду. Кажу и да помаже да се упали свећица цитронеле, али ако баш нема много комараца.
|
|
|
Post by Una on May 14, 2016 20:25:07 GMT 2
Уна, и ја сам посејала босиљак у саксије и чекам да порасте па да видимо. И ставила и лаванду. Кажу и да помаже да се упали свећица цитронеле, али ако баш нема много комараца. Ove godine sam posejala 3 vrste bosiljka: krupnolistni zeleni, krupnolistni crveni i sitnolistni zeleni. Ovaj poslednji će poslužiti kao začin u svežem stanju. Ako naša poljoprivredna avijacija obavi posao kako treba (tretiranje), možda se nećemo bojati komaraca čitavo leto. Pamtim takva leta, iako su retka.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on May 16, 2016 15:13:27 GMT 2
Pa vi ste ovde bas razvili diskusiju. Svaka cas..... na vreme se treba obezbediti i spremiti. Mene, sva sreca, komarci bas i ne vole i ne napadaju me....ako me bas koji i ujede...to nije nesto strasno i ne ostaju mi posledice u vidu svrabezi, crvenila ali i ne volim da mi onako dosadno zuje oko glave....nekako me vise plase krpelji...oni mogu da ostave bas velike posledice i tesko ga je izvaditi. Pozdrav Beautiful World i dobro nam dosla.
|
|